[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Vadászlap: Előzetes a VADÁSZLAP júniusi számából
Dátum: 2005. 05. 24. Szerző: taki

Sajtófigyelő
A Magyar VADÁSZLAP júniusi száma május végén jelenik meg és a 2300 újságárus helyen kívül többek között az Auchan és a Tesco áruházakban, valamint a benzinkutaknál is megvásárolható.

A júniusi szám tartalmából:E havi témánk a hivatásos vadászok helyzete, címlapon a hivatásosok izgalmas feladata a kotorékozás, és leghűségesebb társuk a kutya.

Katonából lett vadgazda Mészáros György, a Pankotai Agrár Rt. fővadásza. Azt mondja, megtanulta, mit jelent a szolgálat… egyenes derékkel. Ha szabad kezet kapna, vállalkozna rá, hogy az általa vezetett vadászterület gazdálkodásából éljen meg.
Kibővült híroldalainkon többek között részletesen beszámolunk a tavaszi idény legjobb bakjairól. Több alföldi területen is kiemelkedő agancsú bakok estek, még 200 pont fölötti is akadt. Mind a vadászara jogosultak, mind a vendégek, mind a szervezőirodák elégedettek lehettek. Ezt a 686 grammos, 188,32 pontra értékelt bakot Füzesgyarmaton hozták terítékre.
Somogy inkább a nagy bikák, nem a kapitális bakok hazája. Riportunk a Tapsonyi Petőfi Vt.-hez kalauzolja az olvasókat. A társaság sikerének egyik titka, hogy megbecsülik hivatásos vadászaikat, és adnak is a szavukra.Sok-sok vadásztársunkat is kínozza legkegyetlenebb allergén növényünk, a parlagfű. Elsősorban műveletlen területeken nő, és hiába van a visszaszorításra tárcaközi bizottság, meg állami támogatás, hiába fenyegetik a hanyag földtulajdonosokat, érdemi javulás nincs.Széchenyi Zsigmondról igazán mindent tudunk - gondolhatják a vadászok. De talán nem láttunk még mindent az életéről! A Vadászlapban először láthatják azokat a fotókat, amelyeket a nagy vadászíró gyerekkorát mutatják be. Sárpentelén Czakó úr, a Széchenyi-család házitanítója készített érdekes fotográfiákat a família életéről, amelyben persze főszerepet játszott a vadászat.

Külön vadásztermet alakított ki házában a szegedi Mucsi Sándor. Trófeák, bőrök, preparátumok, könyvek vadászati emléktárgyak sorakoznak a minimúzeumban. Idősödő tulajdonosuk nemrég teljes gyűjteményét szülővárosa, Hódmezővásárhely egyik iskolájának, Gregus Máté Mezőgazdasági Szakközépiskolának adományozta. Előtte azonban Békés Sándor megörökítette őket vadászotthon-rovatában.
A szellem és a lélek örömein túl végül valamit a testnek is: Somfalvi Ervin néhány különleges őzbak-recepttel csigázza föl étvágyunkat. Egyben leszámol egy közkeletű tévhittel: bizony, nem a fiatal, hanem az éltesebb állatok húsa az igazán ízletes!

 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

SajtófigyelőAll logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.056 másodperc