[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Poľovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Vadászlap: A Magyar Vadászlap októberi számának a tartalmából
Dátum: 2005. 09. 20. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 
 
 
 
 
A Magyar VADÁSZLAP októberi száma szeptember 27-től kapható az újságárusoknál, és ezen a napon kézbesítik a lapot az előfizetőknek is. 
 
  Az októberi szám tartalmából:
 


 
- Legyen Szálkán a szarvasidény nyitánya! - olvasható a címlapon is Békés Sándor cikkének címe, amely a lap címlap-sztorija és a szálkai bika életnagyságú szobrának felavatása apropójából fogalmazza meg a szimbolikus jelentőségű javaslatot.
 

-"Ajánlat"
a címe a szerkesztő jegyzetének, amelyben a Nimród és a VADÁSZLAP esetleges fúziójáról, ennek előnyeiről olvashatnak. A főszerkesztő teljes nyíltsággal ír az elképzelésekről, a döntnökök felelősségéről … amely az utóbbi hetekben - tagadhatatlanul - kissé fölkavarta a kedélyeket.
 
 
 
- Prof.dr.Náhlik Andrásnak, a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem tudományos és külügyi rektorhelyettesének az életpályáját a vadászat határozta meg. Nem érdektelen, hogyan látja a magyar vadászat jelenét és jövőjét a "Tolakodás nélkül" c. interjúban.
 
 
 
 
 
- Egy jól értelmezett "jelzésnek" tekinthető - foglalja össze a lap 13. oldal c. rovatában Homonnay Zsombor - azt a vadászok körében még kissé szokatlan jelenséget, amely Vas megyében a vadásznapon történt, hogy kitüntetése átvételekor kifütyülték a megyei vadászati felügyelőt. Az ügy hátteréről, a kitüntetések feltételeiről érdemes nem csak Vas megyében elgondolkodni.
 
 
 
 
- A vadásznapi rendezvényekről - a hortobágyi főrendezvénytől kezdődően a zalai vadászati évadnyitón keresztül a nagybörzsönyi magyar-szlovák ünnepig - részletes tudósítások olvashatók az októberi számban. Külön hangsúlyt ad a szerkesztőség a Nyírerdő Rt-vel közösen szervezett első őzetető építési versenynek, amely nem csak új kezdeményezés volt idén, szakmai szempontokból is figyelemre méltó tanulságokkal járt. 
 
 
 
- Akik az idei szarvasbőgés nagy bikáira kíváncsiak az 596-597. oldalon tájékozódhatnak a szeptember közepéig terítékre kerültekről.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Minek minősíti valójában a Természetvédelmi Hivatal a magyar solymászok tevékenységét, üldözendő bűncselekmény vagy kultúr-töténeti hagyomány-ápolás?
A kérdésre - ez derül ki dr. Czernyi Róbert eszmefuttatásából - még nem kristályosodott ki a válasz!
 
 
 
- A hazai dámállomány esélyeiről, valamint a fácántenyésztés válsághelyzetéről, a kiutakról szólnak a lap szakmai anyagai. A cikkek a vadgazdákat mindkét vadfaj esetében a dolgok átgondolására, a megváltozott körülmények figyelembevételére bíztatják. 
 
 
 
 
 
- Balogh Gábor neve nem ismeretlen a VADÁSZLAP olvasói előtt, irodalmi írásaival tette személyét ismertté. Ezúttal - a Safari rovatban - finnországi jávorvadászatáról számol be, sok-sok érdekes tanulsággal… és ebben a számban olvasható a Safari Club Közép-Magyarországi Egyesületének felhívása is.
 
 
 
 
 
- Egy vadászfestő - Török András Mátyás - otthonába látogatott el Békés Sándor, Várszegi József - vadászíró - élete bikájáról vall és Valaczkai Erzsébet egy volt tanítványát - Palcsek István természet-fotóst mutatja be. Az irodalomkedvelők Wass Albert: A titokzatos őz c. novellájának részletét olvashatják el.
 
 
 
 
 
 


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.050 másodperc