[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Poľovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Szerkesztőség: Vadászüdvözlet
Dátum: 2004. 12. 30. Szerző: taki

SzerkesztőT  i s z t e l t     L á t o g a t ó !Isten hozta a portál látogatói között! Üdvözlöm mint természetbarátot, mint vadásztársat, vagy mint olyan nem vadászt, aki időnként csak játszogat a vadászat nemes gondolatával.
A Vadászati Információs Adatbázis, amint a neve is hirdeti, szeretne összefogni minden olyan témát, ami a vadneveléssel, vadóvással, vadászattal és a vad életterével - környezetünkkel kapcsolatos. E honlap kísérleti jelleggel indul.  Nem titkolt szándékom az, hogy próbálkozásommal egy hiányt pótoljak a szlovák internetes médiában. Remélem, hogy megszólításom nem csak a hazai vadászoknál talál meghallgatásra, hanem felkelti majd a természetbarátok és a nyilvánosság érdeklődését is.


Éppen ezért, a portál két nyelven – szlovák és magyar nyelven indul. Tartalmi szempontból mindkét nyelvi változat összecseng. Kivételt csak azok a részek képeznek majd, melyeket Önök a kedves olvasók fognak majd irányítani. Itt főleg a fórumra, a csevegésre (chat) és az Önök tollából származó beszámolókra gondolok elsősorban. Vannak azonban olyan témák, mint pl. a különböző vadászati és jogi információk, előírások, melyek pont a jogi helyzetüknél fogva mindkét nyelvű portálon fordítás nélkül, csak a nemzeti – tehát szlovák nyelven fognak megjelenni.  

Felhasználva az Önök aktív segítségét, szeretném rövid időn belül, ha ez a portál egy KÖZSZOLGÁLATI országos vadászati adatbázissá válna. És azt is, ha ezáltal szervesen beilleszkedne a Szlovák Vadászati Kultúrába.

További vágyam az, hogy ez a portál MINDENKINEK nyitva álljon. Az érdeklődők és véleményalkotók számára csak a vadászetika és az emberi jó ízlés szabjon határt. Különös figyelemmel a PONTOSSÁGRA, a HITELESSÉGRE és a MINŐSÉGRE. Ajánlatos, hogy ez a hármasszabály úgy a szerkesztőknek, mint a látogatóknak legyen meg nem kerülhető követelmény.

További elképzelésem, hogy a portál NAPRAKÉSZ legyen. E célból olyan jövőbeli kommunikációs partnereket kerestem meg, akiknek a jogkörükhöz hozzátartozik a Szlovák vadászat irányítása. A portállal való folyamatos együttműködésre máris ígéretet kaptam.

Előrebocsátom, hogy szándékomban áll a portál szolgáltatásait bővíteni. Mindezt a vadászati élménybeszámolók, a vadásztémájú fotók és rövid videók elhelyezése érdekében is teszem. Ehhez nemcsak a portál adta lehetőséget fogom kínálni. Minden regisztrált látogatómnak, aki ezt majd igényli, szerény helyet biztosítok a szerveremen, melyről az ott elhelyezett személyes anyagát belinkelheti a fórumba, vagy egyéb weboldalakra.   

Magamról annyit, hogy az ötvenedik életévemet gyúrom, és Diósförgepatonyban (Orechová Potôň) élek. Nős, két felnőtt gyermek apja vagyok. Tanult szakmám gépész, és mint gépkezelő dolgozom. Elsőszámú szenvedélyem a vadászat. Több mint 25 éve vadászom és 20 éve vagyok elnöke egy apróvadas vadásztársaságnak. Másik komoly szenvedélyem a repülés, melyet aktív sportpilótaként űzök.
Néha videózok – gyakran fotózok. Szeretném átmenteni az értékeket az utókor számára, és ehhez kitűnő eszköznek tartom a fényképeket. Az értékmegőrzés kiváló formája lehet a jelenkor vívmánya, a számítógép is. Jó volna, ha ennek a számítógépes portálnak lenne egy VADÁSZATI ÉRTÉKMEGŐRZŐ funkciója is!
Ehhez kérem kedves mindnyájuk segítségét.

Végezetül engedjék meg, hogy az elkövetkező 2005-ös évre mindannyiuknak boldog, sikerekben gazdag Új esztendőt kívánjak.  


                             Vadászüdvözlettel a szerkesztő

                                                                                      Takács Frigyes


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Szerkesztő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Szerkesztő:

Vadászüdvözlet Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

SzerkesztőAll logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.046 másodperc