[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Poľovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Vadászlap: A Magyar Vadászlap decemberi számának a tartalmából
Dátum: 2005. 12. 6. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 
 
 
 
 
 

A decemberi szám tartalmából

 


- Újabb világbajnokot avatott a magyar koronglövő sport. Lumnitzer Sándor, Dóra Sándor, Montágh András és Igaly Diana nyomán most Szerdahelyi András fektette lába elé a világot. Interjúnkban bemutatjuk a 20 éves 132 kilós fiatalembert, aki a közelmúltban junior világbajnoki címet szerzett korongvadászatban. 200 korongból elért 179 találatával a felnőttek között is 2. lett volna. Többek között megtudhatják, mit is nevez ő bealvásnak és fölpörgésnek.
 


- Két új világrekordról adunk hírt. A csaknem másfél kilós agancsú szibériai őzbak Oroszországban került terítékre, a 17,5 kilós gímbikát Bulgáriában lőtték. Utóbbi egyelőre csak várományosa a címnek. Aki a róla készült fényképet megnézi, joggal csóválhatja a fejét kétkedve: vajon hogyan is nőtt ilyen burjánzóra ez a különös formájú agancs?
 
 
 


- Egyre népszerűbbek az átalánydíjas vaddisznóhajtások. A szervezők 40-50 ezer forintért a részvételt, és a zsákmány lehetőségét ígérik. A szervezésben, a terítékben és az élményben azonban jelentős eltérések lehetnek. Két szélsőséges esetről számol be szerzőnk - saját tapasztalata alapján
 - Vihart kavart a mezei nyúl vadászati idényének megváltoztatása. Komoly szakemberek érvelnek a szeptemberi nyúlvadászat mellett és ellene. Cikkünk segít számbavenni előnyöket és hátrányokat, és talán néhány hasznos szempontra is fölhívja a figyelmet.
 
 
 
 

-„Erdőmester úrnak jelentem, ma este nem láttam mást, csak egy öreg, lispásfülű tehenet!” A zsűri egyöntetű véleménye szerint ez volt a Vadászlap idei irodalmi pályázatának legjobb mondata. Szemtpéterföldén hangzott el távbeszélőn 1935-ben, és Páll Endre idézi első helyezett írásában. „A vadászat és a telefo” – ez volt az idei irodalmi pályázat témája. A hat legjobbnak talált írást olvashatják hat festő illusztrációival. A szerzők pedig már törhetik a felüket a jövő évi témán: a vadászat és a dohányzás.
 
 
 


- Két szerző tollából olvashatnak portrét az egyik legkiválóbb magyar vadászfestőről. Kiss Richárdot épp a pályatárs, Valaczkai Erzsébet nevezi Csergezán Pál örökösének. Ezúttal az ő festménye díszíti a Vadászlap címlapját is, úgyhogy minden olvasó a saját szemével döntheti el, igaznak tartja-e a címet.


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.051 másodperc