[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Poľovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Vadászélmények: A DISZNÓSKERTBEN A DISZNÓ AZ ÚR !
Dátum: 2006. 04. 11. Szerző: taki

Vadászélmények
 
 
Szombaton reggel Viktor (nick Zálesák) barátommal felkerestünk egy disznós kertet, hogy kicsit gyakoroltassuk a kutyáinkat. Nem akarlak benneteket az út viszontagságaival untatni ezért inkább a tárgyra térek.
 


A disznóskert az egyik ismerősöm tulajdona. Megérkezésünkkor közölte velünk, hogy nyugodtan gyakorolhatunk a kertben a disznókon kívül nincs ott senki. Én a „minden lében kanál” 10 hónapos svájci kopómmal érkeztem, Viktor pedig a 8 hónapos akaratos tacskójával. A kutyák már találkoztak disznóval, most jöttünk másodszor tréningezni. Először a tacskót engedtük a disznók közelébe. Amint szelet kapott a disznóktól heveny ugatással azonnal jelezni kezdett. Mondom Viktornak – „Itt van a fényképezőgépem, én bemegyek az én kopómmal,  hadd érezze a tacskód, hogy nincsen egyedül."
A kiskutya nagyon szépen állta a sarat és majd 5 percen keresztül abajgata a disznókat.
Fényképezés közben a Viktorra váratlanul rátámadt a konda kanja. Különösebb jelentőséget nem tulajdonítottunk az esetnek – inkább csak olyan erődemonstrációnak hatott, hogy megmutassa ki az úr a kertben. A továbbiakban azért igyekeztünk távol tudni magunktól a kert urát. Disznó az disznó! Hamarosan Viktor újra bement a kertbe, hogy bíztassa a kutyáját. Az első körnek utána voltunk és örültünk, hogy kutyák fiatal koruk ellenére nem félnek a disznóktól. Én következtem a svájci kopómmal és kb. 5 percig tornáztattuk a disznókat. 10 perces pihenő után készültünk a következő körre. A sorrend ugyanaz volt, mint először. Főleg a tacskónál szerettük volna felszínre hozni az ébredező disznók iránti érdeklődését. Közben megérkezett egy úr az Ő két kisgyerekével. Letettem a  fényképezőgépem és indultam az én szőrmókomért, aki már a vezetékét rágta és nem bírta volna kivárni, hogy ő kerüljön sorra.  Miután beengedtem a kutyámat, egy pillanatra a hátizsákommal foglalkoztam, mert több mint gyanús volt, hogy a várakozó kutyám szemlét rendezett az elővigyázatlanul mellé helyezett hátizsákom gyomrában. A kutyák ütemesen ugatták a disznókat, szépen dolgoztak és amit az ördög sem akart, pont a termetes kant szorították meg. A kan fújtatott és mérgében kapart az első lábaival. Egy szemvillanás alatt történt, mikor a nézelődő úr, felkiáltott, hogy „A kan kergeti a barátját!”
Akkor már láttam, hogy Viktor köröz a deszkából készült disznószállás körül.  Az első látásra nagyon komikus volt a kép. A 90 kg férfit kerget egy 160 kg-os vadkan és nyomukban két siheder kutya. Két kör után Viktor beugrott a disznószállásra. Ez nem is volt olyan rossz ötlet, de amint később kiderült csak átmenetileg jelentett megoldást. Ekkor már én is ott voltam és próbáltam elcsalni onnan a kant, hogy Viktor felszabadulhasson a szorult helyzetéből.  A kan egyre mérgesebb lett, és két kutya is egyre mérgesebben támadta őt.  Mást nem tudtam, mint a körülöttem talált ágakat dobáltam a kan felé. Amit a kan a felé dobott ágakból elért azt azonnal szétharapta. A kan az agyarait csattogtatva fújtatott, és mint az eszeveszett kapart a lábaival. A két kiskutya pedig módszeresen benyomta őt a disznószállásra, ahol a Viktor rejtőzött. Amit most írok le, az a másodperc töredéke alatt történt. A kan egy pillanatra megállt a disznószállás bejáratánál ahol észrevette a falfehéren remegő Viktort. Azonnal nekirontott és nyomta is ki Őt az otthonából. Az első vágás a térd tájékára történt, amelyet rögtön követett egy másik, de a nadrág felfogta. A harmadik vágás már vitte a nadrágot is és sebet ejtett Viktor lábán. Másodperc alatt Viktor a földre került és a kan fölötte. Következtek volna a vágásokkal tarkított harapások, ha nem történik olyan valami, amit ha nem látok nem hiszem el. A 90 kg férfi úgy ugrik fel, mintha légcsavar lett volna a fenekében. Elkapja a kant a  füleinél fogva és nyomja maga előtt ki a disznószállásról. A disznó elkezdte magát rázni, de ez nem sokat segített rajta. Hogy milyen csodákra képes az emberben az adrenalin?  Közben a kan két ököllel mért ütést kapott a szemei közé Viktortól. Ekkor a kutyák lekapcsolták Viktorról a meglepődött kant és elcsalták egy kicsit oldalra ahol aztán jó 5 percen keresztül tartották. Közben ordítottam Viktorra, hogy ne bámulja a kant, hanem fusson! A harmadik káromkodásokkal tarkított  kétségbeesett  kiáltásomra Viktor nekilódult és átdobta magát a disznóskert kerítésén. Miután biztonságba érezte magát, mutatta a széttépett véres nadrágját. Most se hazudtolta meg önmagát, elsőnek az elveszett mobil telefonjait kezdte keresni. Ha ne adj Isten az a kedves disznó telefonálni kezdett volna, akkor a Viktor gondolkodás nélkül visszamenne a telefonokért. 
Leültettük Őt egy padra és számba vettük a sérüléseit. Pár karcolás és egy mély vágott seb! Futás az autóhoz az egészségügyi dobozért és gyorsan elkötni a vérző lábat. Futás közben odakiáltottam a kert tulajdonosának, hogy „ Sérülés történt! Nem kutya sérült, hanem a gazdája”. A tulajdonos miközben szidta a kant, a kertben összeszedte a szétszórt telefonokat – mindkettő működőképes volt. A két kutya is megérkezett és lógó nyelvvel tekintettek ránk, mintha parancsot várnának az újabb támadásra. A kutyákat megdicsértük és pórázra fogtuk. A papa a két hisztérikusan ordító kisgyerekét gyorsan a gépkocsihoz vitte.
Viktor találkozása a kannal szerencsésen de fájdalmasan végződött. A sebészeten öt öltést kapott a lábába és az öltözéke is teljesen tönkre ment.
Végezetül had köszönjem meg Michal (nick Michal)  topictársunknak, azt a protekciót, hogy az orvosi ügyeleten nem kellett várakoznunk és gyors, szakszerű segítséget kaptunk a sérülések ellátásában.  


Tisztelet az erdőnek és üdv a vadászatnak!

Text és foto  - Jaro KUČÍK
                        (nick Jaro)


Magyar nyelvre fordította – Takács Frigyes


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Vadászélmények
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Vadászélmények:

A DISZNÓSKERTBEN A DISZNÓ AZ ÚR ! Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Vadászélmények

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.053 másodperc