[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Poľovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Vadászlap: Magyar VADÁSZLAP - októberi ajánló
Dátum: 2006. 09. 18. Szerző: taki

Sajtófigyelő

 
 
 
 
 
A
 
októberi száma szeptember végén kapható az újságárusoknál és a hónap végén kell kézbesítenie a postának lapot az előfizetőknek.
  
Októberi számunk szeptember 24-én,  72 oldalnyi terjedelmemben, ismét 8 oldallal bővebben jelenik meg


 
Ha vadfajok szerint osztanánk fel a naptári évet, akkor október biztosan a dám hava lenne. Ahol él ez a szép színezetű, közepes testnagyságú szarvasfélénk, ott a kisebb nagyobb lapátot viselő daliák felkeresik a megszokott barcogóhelyeket, s teknőket kaparva messzehangzó, sokszor folyamatos barcogással hívják magukhoz a teheneket. Hazánkban él a világ legjobb agancsminőségű dámállománya, kérdés, hogy milyen jövő vár rá a következő évtizedekben. Ennek járunk utána októberi és novemberi számunkban, megszólaltatva a soproni Nyugatmagyarországi Egyetem dámkutatóját, dr. Sándor Gyulát, hogyan látja e vadfaj helyzetét a tudomány, s megkérdeztük több, jellemzően „dámos” terület gazdáit, ők hogy látják a dám jövőjét saját házuk táján.
 
 
 
 

 
 
 
 
Dödödödő …. Ezt a sajátos címet adta Csekő Sándor főszerkesztő annak az interjúnak, amelyben nem kisebb személyiséget szólaltat meg nyugdíjba vonulása okán, mint Kiss „Tónit”, az egykori MAVOSZ, a mai OMVV és OMVK mindenesét. Egy sokat látott ember életfilozófiája úgy is leírható: ne szólj szám, nem fáj fejem…


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Országszerte ünnepeltek a vadászok, s igyekeztek rávenni a civil közönséget is, hogy látogassanak el immár tradicionálissá vált rendezvényeikre: a vadásznapokra. Nagy sikert aratott az idén somogyzsitfán (Somogy megye) megtartott Országos Vadásznap, ahol több újdonsággal (kürtös Hubertus mise, lőtéravatás, magaslesépítő verseny, stbtalálkozhattak- ismerkedhettek vadászok és nem vadászok. Közel tízezer embert vonzott ez látványos és jól szervezett, gyönyörű környezetben megvalósított program. Nem lehetett ezt elmondani viszont minden megyei rendezvényről, voltak helyek, ahol szinte csak lézengtek a látogatók.  
 
 
 
  
 

 
 
Szeptemberben volt a szarvasidény „hivatalos” nyitánya a híres szálkai bika szobránál, ahol egy kezdődő hagyomány indulásának lehettek tanúi a résztvevők.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
S hogy a nyitányt rövidesen követte az előadás, azt jól példázza összeállításunk, amely 5 komoly, köztük egy kapitális bika terítékre kerüléséről számol be –négy Baranyából, egy Karapancsáról
 
 
 

 
 
 
 
Ha nem is nagy számban, de még vannak nagy bikáink. Kérdés, meddig ? Dr. Bán István ismét megerősíti azon állítását, miszerint napjainkban hazánkban a szarvassal nem igazán békés, sokkal inkább rablógazdálkodás folyik. Ezen állítását számos gyakorlati példával is alátámasztja.

 
 
 
 
 
 
 

 
Csergezán Pál halálának 10. évfordulója alkalmából vadászfestőknek írt ki pályázatot a Csergezán alapítvány. Nos, úgy tűnik, hogy a felhívás nem jutott el minden érdemes festőhöz, movel a beküldött anya minősége – enyhén szólva – nem volt méltó a névadóhoz, olyannyira, hogy a zsűri nem is adta ki a Csergezán díjat.

 
 
 


  
 
 
 
Méltó emléket állított – a szó szoros értelmében is – Csergezán Pál emlékének a Pilisi Parkerdő Zrt. Róla nevezték el a turistaidény kezdetén felavatott, újszerű formavilágú, látványos kilátót, amely a Budai hegység legmagasabb pontjáról nyújt csodás körpanorámát a Nagy-Kopaszra elzarándokoló erdőjáróknak.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha még messzebb pillantunk, egészen Afrikáig, akkor dr. Gergely Imre tollából a híres Big Five, a veszélyes öt afrikai nagyvad vadászatának általa szerzett tapasztalatait, a mai vadászat lehetőségeit olvashatjuk.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.056 másodperc