[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Január 27-én jelenik meg a MAGASLES 2009-es év februári száma
Dátum: 2009. 01. 15. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 
Január 27-én jelenik meg a

februári száma


Tartalmából:A vadászok mentették meg * Nyúlhelyzet 2008 * A lőtt vad kezelése, ideiglenes tárolása tábori körülmények között * Ha jön a medve * Szalonkamonitoring * Vadkárelhárító elefántvadászat * Maradványtest * A hónap puskája / Mindörökké Mauser * A környezetbarát lövedékekről – másképpen * A hónap tölténye / Sokoldalú muníció * Városi vadászautó – Ford Kuga * Nagylátószögű vagy teleobjektív? ……Erdőn, mezőn / Márok Tamás: A vadászok mentették megAhol vadász van, ott vad is van!” – szól a divatos szlogen, amellyel a kívülállóknak próbáljuk igazolni tevékenységünket. Nekem ez mentegetőzésnek hangzik, de van azért néhány eset, amikor érvényes. Az egyik legfényesebb bizonyítékot muflonnak hívják. Európa egyetlen vadbirkája mint vad kizárólag a vadászoknak köszönheti túlélését.Nyúlhelyzet 2008


 Vége felé közeledik a vadászszezon, sok apróvadas társaságnál befejeződtek az élőnyúl-befogások. Az idei helyzetről, az eddigi tapasztalatokról beszélgettünk Somogyi Ferenccel, a Medo Kft. társtulajdonosával mint felvásárlóval. Csongrád megyében, kiváló apróvadas és őzes élőhelyen gazdálkodik a Hódmezővásárhelyi Előre Vadásztársaság, a mintegy 6900 hektár nettó területű társaság vadászmesterével, Szabó Attilával beszélgettünk a lehetőségekről.Balogh János: Lékelve, zsigerelve / A lőtt vad kezelése, ideiglenes tárolása tábori körülmények közöttKerülhetünk olyan helyzetbe, hogy elejtett zsákmányunkat nincs módunkban azonnal feldolgozni,  és a tárolási körülmények sem optimálisak. Ez leginkább lakott területektől, hűtőházaktól, vadfeldolgozó helyektől távol eső vadászházakban fordul elő; ott, ahol gyakran még a villanyt és az egyéb kényelmi berendezéseket is nélkülöznünk kell. Ám teljesen nomád körülmények között is van lehetőségünk arra, hogy vadunkat megóvjuk az értékcsökkenéstől!Márok Tamás: Ha jön a medveA medve, az bizony hiába jön! Mármint egy kárpáti disznóhajtásban. Erre a szép nagy ragadozóra adnak ugyan Romániában néhány kilövési engedélyt, azt azonban szinte kizárólag tehetős vendégvadászoknak értékesítik. Egy medve ára 5–8000 euró, nagyságtól függően.
Márok Tamás: Szalonkamonitoring

Az erdei szalonka tavaszi vadászati idényének megszüntetéséről írott cikkünkben jeleztük, hogy a tavaszi szalonkázás megtartásának egyetlen esélye a monitoring lehet. Nos, most bekövetkezett az, amit előre jeleztünk.


Kuriózum / Halmágyi Takács István: Vadkárelhárító elefántvadászat
Az elefánt nemcsak méretében tér el a többi vadtól, vadászata is egészen más, semmihez sem hasonlítható élmény. Legalább is ezt szűrtem le, miután az összes hozzáférhető írást, élménybeszámolót elolvastam. Egyetlen „elefántvadász” ismerősömet, Gergely Imrét addig faggattam, míg megbánta, hogy agyarasra emelte fegyverét. Mégis hiányosnak éreztem tudásomat. Féltem, hogy a valóság nem olyan lesz, mint a könyvélmények alapján várom. Szerencsére nem így történt. Életem egyik legnagyobb vadászélménye volt az elefántvadászat.Lőpor / Kammermann Péter: Maradványtest


Kovács László: A hónap puskája / Mindörökké Mauser
A Voere Mauser M. 2165 „lelkét” az eredetileg katonai rendeltetésű teuton Mauser Modell 98-as zárszerkezet jelenti. Jól kitalált, roppant erős konstrukció. Persze nem a semmiből teremtődött, lett majdnem tökéletes, hanem több elődjének az átdolgozása, javítása után vált olyanná, amilyennek ma ismerjük.
 Zentai Béla: A környezetbarát lövedékekről – másképpen
A Magasles decemberi számában olvastam, hogy Németországban, a brandenburgi országrészben betiltották a környezetbarát lövedékek használatát. Az indoklás szerint ezek balesetveszélyesebbek, mint a hagyományos ólmos lövedékek. Az indoklást kétkedve fogadtam. Harmincéves vadászati tapasztalat, ezer feletti elejtett vad ólmos és újabban ólommentes lövedékkel talán elegendő ok a kétkedésre.
Kovács László: A hónap tölténye / Sokoldalú munícióAz Egyesült Államok lakosságának túlnyomó része imádja a szuperlatívuszokat. A legnagyobb házakat, a leghosszabb autókat, a legdrágább ékszereket stb. Még a vadászat is gyakran erre épül. A versengésre, a „minél jobb”, „minél nagyobb” megszerzésére – kerüljön szinte bármennyibe. Az kapja az elismerést, az a legeredményesebb, aki – akár egy fajcsoportból – a legtöbb, legjobb zsákmányt gyűjti össze. Lehetőleg egész sorozatokat. Ez persze nagyban függ az illető vagyoni helyzetétől: sok pénz – sok siker, kevés pénz – szerényebb eredmény.
Vadászmozaik / Mindenes fogó a javából!

Kutyára páncélt?

A világ legerősebb vadászpuskája

 Hálózsák – kutyának

Eladják az MFS 2000 Zrt.-t

Ódivatú céltávcsövek

 Mobiltelefon vadászoknak

Februárban vadászható


Négy keréken / Kasza László: Városi vadászautó – Ford Kuga
Az elmúlt évekre jellemző trend napjainkra sem változott, azaz a szabadidő-terepjárók (SUV) továbbra is nagyon kelendőek. Sőt az évről évre növekvő eladások bizonyítják, hogy a folyamat a jövőben sem fog jelentősen változni.
Vendégoldal / Takács Szabolcs: Nagylátószögű vagy teleobjektív?
Mint azt a nevük is mutatja, a nagylátószögű objektívek nagy terek befogására, míg a teleobjektívek távoli részletek kiemelésére alkalmasak.Vadászpiac


Börze


Kedvezménykuponok


Előzetes / Márciusi számunkból...


Terjesztő partnereink 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.053 másodperc