[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Állami hivatal: AZ ERDEI SZALONKA 2009-ES ÉVBEN TÖRTÉNŐ VADÁSZATÁNAK A MEGHATÁROZÁSA
Dátum: 2009. 02. 10. Szerző: taki

Állami hivatal

 
 
 
 
 
 

 
 

  

 
Az erdei szalonka 2009-as évben történő vadászatának a meghatározása           
 


A Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériuma, mint a vadászatért felelős központi államhatalmi szerv a 23/1962 Zb. számú vadászatról szóló törvény 38. § 1. bekezdése értelmében, figyelembe véve a Európa komisszió D (2006)15524 számú 2006.augusztus 4-én kelt levelét és egyeztetve a Szlovák Vadászszövetséggel, az erdei szalonka (Scolopax rusticola) 2009-es évi vadászatával kapcsolatban

meghatározza

az erdei szalonka (Scolopax rusticola) Szlovákia területén történő 2009-es évi vadászatát a következőképpen:


1.    Az erdei szalonka a Szlovák köztársaság 172/1975 Zb. 2.§ 1. bekezdés b. 10 pontja - a vadászható fajok vadászati idejéről és vadászati módjáról szóló törvény értelmében 2009 március 16-tól - április 30-ig vadászható a vadászatra elismert területeken, elismert vadaskertekben és fácánosokban. Szlovákia területén összesen 4000 db erdei szalonka ejthető el.


2.    Ezen rendelet 2. § 2. bekezdésének az értelmében, ha a vadászati tilalom első vagy utolsó napja szombatra vagy munka szüneti napra esik, akkor ezeken a napokon is engedélyezett a vadászat. Ez azt jelenti, hogy az erdei szalonkára 2009-ban vadászhatunk 2009. március 15-én és 2009. május 1-én is.

3.    A vadászat csak az esti és reggeli húzáson és csak sörétes vadászfegyverrel gyakorolható.


4.    A vadászatot csak vadászjeggyel rendelkezők gyakorolhatják és a vadászatra időhöz kötött engedéllyel kell, hogy rendelkezzenek. (povolenie na požovačku)

5.    Egy adott vadászterületen a 2009-as vadászati idényben minden vadász csak 1 db szalonkát ejthet el.


6.    Egy vadászterületen legtöbb 50 db erdei szalonka ejthető el.

7.    Az elejtett és felvett szalonkát az elejtő köteles azonnal bejegyezni a vadászati engedélybe és a legrövidebb időn belül jelenteni a vadászgazdának.


8.    A vadászterület használója azonnal köteles bevonni az erdei szalonkára kiadott időleges engedélyeket, ha fennáll annak a veszélye, hogy a további vadászattal túllépik az engedélyezett 50 db elejtett erdei szalonka mennyiséget.

9.    Az országosan elejthető 2009-as erdei szalonka limit betartásának az érdekében minden vadászgazda az előző heten jegyzett  erdei szalonka vadászati eredményét személyesen vagy telefonon jelenti a Körzeti Erdészeti Hivataloknak  a következő hét hétfői napján.


10.    A körzeti erdészeti hivatalok minden hét keddjén 12.00 óráig, beleértve 2009. március 31-t is, elektronikus úton jelzik a Mezőgazdasági Minisztérium Erdészeti Főosztályának az erdei szalonka vadászati idényének kezdetétől észlelt elejtett erdei szalonka mennyiségét. A jelentést az Erdészeti és Vadászati Főosztály igazgatójának a titkárságára kell címezni a  vlasta.blinová@land.gov.sk   e-mail címre.

11.    A Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériuma azonnal betiltja az erdei szalonka vadászatát amint fennáll annak a veszélye, hogy a vadászatuk túllépi az engedélyezett 4000 elejtett darabot. Az ilyen intézkedésről a körzeti erdészeti hivatalok azonnal értesítve lesznek.


12.    A vadászatról készített zárójelentést minden vadászterület kezelőjének a nevében a Körzeti Erdészeti hivatalok dolgozzák ki és 2009. május 30-ig leadják a Mezőgazdasági Minisztérium Erdészeti és Vadászati Főosztályának.

13.    Ezen rendelet betartásáért felelősek a vadászgazdák, a vadőrök és a körzeti – kerületi erdészeti hivatalok tisztségviselői és Szlovákia Mezőgazdasági Minisztériuma.


14.    A 2009-as évi erdei szalonka vadászatával kapcsolatos utasításokról a Körzeti Erdészeti Hivatalok kötelesek informálni minden hatáskörükbe tartozó vadászterület használóját.

prof. Ing. Július Novotný, CSc.
Vezérigazgató

Címzettek:

Kerületi erdészeti hivatalok
Körzeti erdészeti hivatalok
Szlovák Vadászszövetség, Bratislava
Szlovák Erdészetek,  á. v. Banská Bystrica
Katonai Erdészetek, á. v. Pliešovce
LPM Ulič
Állami Erdészet TANAP

Tudomására:

Szlovákai Környezetvédelmi Minisztériuma
Állami Állategészségügyi és Élelmiszeripari Hivatal, Bratislava

Fordította: Takács Frigyes


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Állami hivatal
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Állami hivatal:

AZ ERDEI SZALONKA 2007-ES ÉVBEN TÖRTÉNŐ VADÁSZATÁNAK A MEGHATÁROZÁSA Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Állami hivatalAll logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.046 másodperc