[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Nimród: ELŐZETES A HÚSVÉTI NIMRÓDBÓL
Dátum: 2009. 03. 7. Szerző: taki

Sajtófigyelő
  
 Gazdag tartalommal készül az áprilisivadászújság. A folyóirat megjelenése március
17-re várható
 
Tartalmából:

Nimród kalendárium 2010 * Tradíció és csúcstechnológia * Cseterna-szalonkasirató * Vadász zsaruk – az ország első rendőre * A szalonka tavaszi vadászata – igen vagy nem ? * Vadaszati jog * Hazatérés – Hidvégi Béla Nagyszénáson * Vadászik és véd * Vadásznak lenni napjainkban * Vadásztársaság az őrállók földjén * Ártéri vadászatok I. * Jól áll neki ha talál * Az elsütőbillentyű elhúzása * A Skoda Octavia 4x4 combi tesztje *  A vadászborrend * Bálos beszámolók * Százéves emlék * Kaszó – kupa * Kutyatörténet * Az agarak elfutottak * Csoportos kutyás tréning ……
 
….. Mivel Csehország és Szlovénia saját elhatározásából még abban az időben törölte a szalonka tavaszi vadászatát, a Szlovák Vadászszövetség kihasználva az alkalmat, nagy bölcsen a 2004. évi lévai vadásznapokon, a rendezvénysorozat záróaktusaként, a környező országok küldötteiből ún. szalonkakonferenciát szervezett. A konferencián Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország, Németország, Szlovénia és Szlovákia első számú vadászati szakemberei vettek részt. A nemzetközi szakembergárda megállapította, hogy a szalonka tavaszi húzáson történő vadászata semmiképp sem veszélyezteti az erdei szalonka európai populációját, ugyanis az európai országokhoz képest az éves teríték elenyésző, ezen belül a tojók aránya is rendkívül alacsony, és a konferencián részt vevő országok területének nagy része (kivéve Lengyelországot) a fészkelőterületeken kívül esik. A konferenciát levélben üdvözölte a FACE. Támogatta a résztvevők kezdeményezését, és álláspontjában ajánlást tett, hogy az irányelv 9. cikk 1. bekezdés c. pontjára hivatkozva („…ha más kielégítő megoldás nem létezik, és képesek szigorúan ellenőrzött körülmények között, kis mennyiségben, szelektíven vadászni egy adott madárfajt”), a leendő EU-tagállamok kérjenek felmentést a vadászati tilalom alól. E határozat végrehajthatóságát megerősítette az Európa Tanács 2003. október 16-i, a Francia Állami Tanács javaslatára született bírósági határozata is. ….


   
…. Januárban az asztallap simaságú területet hó borította, és a négy cimbora úgy gondolta, az éjszaka csöndjében, a kutyák rakétagyorsaságának köszönhetően, rövid időn belül nyúlpecsenyéhez juthatnak. A gyakorlatuk megvolt, mert vittek magukkal reflektorokat, keresőlámpákat is, csak arra nem számítottak, hogy a kocsordi vadászok sem ágyban töltik az éjszakát. Sőt még a mátészalkai rendőrkapitányság járőrei sem. Nem ecsetelem tovább, a négy´vadászszenvedélytől hajtott ember, amikor meglátta a közeledő autókat, a kutyákat szélnek eresztette. Egy atyafi követte agarait, három viszont a hótakaró alatt akart menedéket találni. ….


*************  
 
 
A NIMRÓD szerkesztõség telefonszámai:

Tel.: 225-0748, 225-0749, 225-0750
Fax: 212-0340, 225-0746, 225-0747
Cím: 1027 Budapest, Medve u. 34–40.

E-mail: nimrod91@t-online.hu

Tájékoztatjuk tisztelt Olvasóinkat. hogy a Nimród ára az elárusítóhelyeken 545.- Ft, előfizetőknek 495.- Ft.
Lapunk iránti bizalmukért köszönetünket fejezzük ki.
Azok részére, kik már előfizettek a lapra, az előfizetési időszakuk végéig nem változik az előfizetési díj.

Szlovákiából is előfizethető a NIMRÓD Vadászújság
Tájékoztatom a tisztelt szlovákiai olvasókat, hogy a Nimródot egyszerű módon előfizethetik, csupán meg kell küldeni az előfizető nevét és címét a szerkesztőség részére (cím: Nimród Vadászújság, 1027 Budapest, Medve u. 34-40., e-mail: nimrod91@t-online.hu )
Szerkesztőségünk a központi terjesztővel számlát küldet, amelynek a kiegyenlítése után a lapot a megadott szlovákiai címre küldik.
Külföldi előfizetési díj 1 évre: 9.120,- Ft
Elsőbbségi küldeményként: 10.440,- Ft
Olvasóink bizalmát előre is köszönöm,

Dr.Zoltán Attila
főszerkesztő

Előfizetés megrendelése Magyarországon

Megjelenik minden hónap elején.
A Nimród Vadászújság működését az FVM Vadgazdálkodási Alap támogatja
 
A sajtóelőzetesben megjelent fényképek terjesztése vagy publikálása a NIMRÓD szerkesztősége vagy a Vadászati Információs Adatbázis írásos engedélye nélkül TILOS!
 
Az előzetest összeállította - Takács Frigyes
 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.048 másodperc