[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Július 24-én jelenik meg a MAGASLES augusztusi száma
Dátum: 2009. 07. 12. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 
július 24-én jelenik meg a

augusztusi száma


Tartalmából:


Miért nem nagyobb az őz agancsa? * Ritka ragadozók * Tanuljunk sakálul! * Olcsó húsnak híg a leve * Vadászmozaik * Spanyol kecskedublé * A kép komponálása – haladóknak! * Blaser R93 Professional Tracking * Hosszú távú őzlövő * Kutya meleg * Vakcinával a gombák ellen …
 Erdőn, mezőn / Márok Tamás: Miért nem nagyobb az őz agancsa?Azért, mert nincs rá szüksége – persze, a dolog ennél kicsit bonyolultabb. Az első kérdés, amit tisztáznunk kell, hogy miért ne lenne nagy az agancs?


Kovács Zsolt: Ritka ragadozókÉl hazánkban két olyan ragadozó, amelyek az év minden szakában vadászhatók. Ilyen gyakoriak volnának? Aligha – hiszen a vadászoknak legalább 95%-a még biztosan nem is találkozott velük.


Tanuljunk sakálul! / Összeállította: Kammermann Péter és Kovács Zsolt
A Vadgazdálkodási Adattár 2007/2008-as vadászati idényét ismertető kötetében 349 sakál elejtése szerepel. Ez 114%-kal több, mint az előző évben! Ebből is látszik, hogy ideje nagyobb figyelmet szentelni e ragadozónak. Elsőként a Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert nyilatkozik munkatársunknak, ezt követően pedig két fogságban tartott sakál viselkedéséről szólunk.
sakal.jpg

Katona Károly: Olcsó húsnak híg a leve
Mindennek megvan az ára. Ha nem fizeted ki a pénztárnál, akkor kifizeted a magaslesen. Ez sok mindenre igaz, de egy olcsón vásárolt céltávcsőre kiváltképpen igaz volt.Vadászmozaik / Növekvő CITES elefántkvóták

 Több hegyi gorilla

Engedélyezett vadászturizmus

Műholdas üzenetküldő készülék

Nosler 48 V (Varmint)

Az új Jensen golyós

Állatvédő terrorista

Medvehorror

FACE–SCI közös fellépés a CITES ügyekben

Augusztusban vadászható

Sokan veszik

Elnézte...Kuriózum / Halmágyi Takács István: Spanyol kecskedublé

A spanyol szerencsés nemzet, kecskészeti szempontból mindenképpen. A különböző rekordjegyzékek négyféle spanyol kecskét is nyilvántartanak. Igaz, ha szőrösszívűen ragaszkodunk a rendszertanhoz, akkor csak két Ibériában honos kecskefélét különböztethetünk meg. De a nyilvántartást végző szervezeteknek érdeke, hogy minél többféle rekordot jegyezhessenek, így aztán megszaporították a spanyol kecskefélék számát. Valahogy úgy, mintha mi magyarok külön listán tartanánk nyilván a Dél-Magyarországon és az Észak-Magyarországon lőtt gímagancsokat, mondván, hogy Zalában nagyobbak a trófeák, és nem sportszerű a vértesi, pilisi bikákat összehasonlítani velük.Vendégoldal / Takács Szabolcs: A kép komponálása – haladóknak!

Visszatekintve a sorozat korábbi fejezeteire, összefoglalhatjuk, hogy már tudatosan választjuk ki az objektívet, az expozíciós időt és a rekeszértéket a mért fénymennyiséghez igazítjuk, ki tudjuk választani a megfelelő felbontást, és még az élességi síkot is jól be tudjuk állítani. Itt az ideje tehát, hogy a keresőbe nézve megtaláljuk a témát, méghozzá úgy, hogy az elkészített kép a kompozíciós alapszabályoknak lehetőleg megfeleljen.Lőpor / Kovács László: A hónap puskája / Blaser R93 Professional Tracking
Alaposan utánagondolva, biztos vagyok abban, hogy valamennyi rendszerű golyós puskával követtem sebzett vad csapáját, az egylövetű billenőcsövűtől a siklózáras ismétlőig – kivéve a félautomatákat. Azok valahogy kimaradtak.
hopuska.jpg

Kovács László: A hónap tölténye / Hosszú távú őzlövő

Amikor ez a lap az újságárusokhoz kerül, megint fokozottan időszerűvé válik az őzbakok vadászata. Méghozzá az igazi „ínyencek” által szeretett módon – sípolással, hívással. Éppen ezért most egy  célszerű, speciális őzlövő muníciót mutatunk be kedves olvasóinknak, nevezetesen az 5,6×57 RWS-t.


Csaholó / Mirtse Áron: Kutya meleg

Kánikula – a köznapi nyelvben a nyári hőséget hívják így, bár az elnevezés eredetileg azt az időszakot jelenti a nyár közepén, amikor a Nagy Kutya csillagkép legfényesebb csillaga, a Sirius (más néven: Canicula, azaz „Kis Kutya”) egyszerre kel fel a Nappal.
mirtse.jpg


Dr. Vadász / Dr. Tóth Zsigmond: Vakcinával a gombák ellen
Az utóbbi években robbanásszerűen terjednek a gombás bőrbetegségek, melyeket a vadászok nem ritkán kutyájuktól kapnak el. A kellemetlen, igen makacs megbetegedéseket ma már könnyen megelőzhetjük azzal, ha a hazánkban az elmúlt években forgalomba került, de még mindig ritkán alkalmazott vakcinával beoltatjuk ebünket. Természetesen legalább ilyen fontos a mielőbbi alapos kézmosás, ha elejtett borzhoz, nyúlhoz, rókához vagy éppen muflonhoz nyúltunk.


Vadászpiac


Börze


Kedvezménykuponok


Előzetes / Szeptemberi számunkból...


Terjesztő partnereink 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.060 másodperc