[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

aktuális hírek: A KATONAI ERDÉSZETEK VEZÉRIGAZGATÓJA LELŐTTE A BEOSZTOTJÁT
Dátum: 2009. 08. 2. Szerző: taki

Aktuális hírek


Fegyverpróba közben a Katonai Erdészetek á.v. vezérigazgatója lelőtte barátját, aki mint beosztott erdész szolgált az igazgató keze alatt.

LEŠ. Štefan Drozd a Katoniai Erdészetek vezérigazgatója ma a reggeli órákban a lešti katonai gyakorlótéren véletlenül agyonlőtte barátját az 59 éves Michal B. Az erdész tragikus halálát a hadügyminisztérium nevében Vladimír Gemela  a hadügyminiszter szóvivője is igazolta.

Ma reggel a Kamenný Vrch nevű lőtéren baleset történt  melynek az 59 éves helyi erdész lett az áldozata. Az eset szerencsétlen véletlen következménye, a szándékosság kizárt” – konstatálta Gemela.

Az információk szerint Drozd vezérigazgató és a beosztott barátja az igazgató új fegyverét lőtték be. A tragikusan véget ért akció valószínűleg legális volt. Úgy a vezérigazgató mint az  erdész barátja rendelkeztek a területre belépési engedéllyel. A vezérigazgatót a tettéért két év szabadságvesztés fenyegeti. 

A rendőrség és a szakminisztérium a baleset részleteiről mélyen hallgatnak. Gemela megemlíti, hogy a katonai rendőrség is azonnal a helyszínre ért, de az eset kivizsgálását átvette az állami rendőrség. Gemela, mint magán véleményként megemlítette, hagy – „Barátok voltak, biztosan véletlen szerencsétlenség történt. További információkat az állami rendőrség nyújt az ügyben

A Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság nevében Petra Vašková megerősítette Gemela szavait és hozzátette, hogy „Bővebb informácót csak a kivizsgálás után tudnak majd nyújtani. A baleset részletes körülményeiről időben fogják majd tájékoztatni a nyilvánosságot.”

Štefan Drozd vezérigazgatót az ügyészség valószínűleg hanyagság miatt bekövetkezett halállal végződő súlyos testi sértéssel fogja majd vádolni, amiért kétéves börtönbüntetést is kaphat.

A vezérigazgató volt az a személy, aki a Katonai Erdészetek területein szigorúbb biztonsági intézkedéseket foganasított és megtiltott mindennemű szabad mozgást még azokban az erdőkben is amelyek kizárólag csak gazdasági célokat szolgáltak. A Szlovák Parlament ellenzéki képviselőinek tett egy évvel ezelőtti emlékezetes magyarázkodása a túlzott biztonsági intézkedések szükségességére:

A nyilvánosság számára A Katonai Erdészetek erdeiben lehetetlen biztosítani a 100 százszázalékos biztonságot. Évekig semminek se kell történnie, de elég hozzá egy tragédia és majd engemet fognak kérdezni, hogy miért voltunk olyan engedékenyek”


SME.sk
 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Aktuális hírek
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Aktuális hírek:

ALBÍNÓ ŐZ AZ IPOLYSZAKÁLLOSI HATÁRBAN Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Aktuális hírek

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.048 másodperc