[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Augusztus 26-án jelenik meg a MAGASLES szeptemberi száma
Dátum: 2009. 08. 16. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 
augusztus 26-án jelenik meg a

szeptemberi száma


Tartalmából:


A gímszarvasról, kicsit másképpen * Virrasztás * Néhány gondolat a lábbelikről * A legendás 6,5×54-es Mannlicher-Schönauer * A hónap tölténye * Az Országos Erdészeti Egyesület 140. vándorgyűlése * Rendhagyó megyei találkozó, összefogásból jeles! * Magyar–szlovák vadásznap * Villanás az éjszakában / A vakuról * Egyszerű és nagyszerű(?) / UAZ-469-es modell * Végtisztesség a vadnak * Velük vadászhatunk * Üregizni – patkánnyal? ....
Erdőn, mezőn / Bleier Norbert: A gímszarvasról, kicsit másképpenA gímszarvas jelenleg Magyarország legnagyobb testű, vadon élő kérődzője. Egy rendkívül sikeres családhoz, a szarvasfélékhez (Cervidae) tartozik. A 42 ismert szarvasfaj legalább 197 alfaja él szerte a világon. A gímszarvas (Cervus elaphus) fajkomplexumon belül is további 12 alfajt különíthetünk el, melyek közül hazánkban és a szomszédos országokban a Cervus elaphus hippelaphus él.


Katona Károly: Virrasztás

Ha valaki elköltözik az élők sorából, és a hátramaradottak tiszteletük utolsó jeleként virrasztva töltik az éjszakát, ma sem számít ritkaságnak. De hogy mindezt egy szarvasbika miatt tegyék, arra talán még a legöregebb indián sem emlékszik.
Vadásztarisznya / Halmágyi Takács István: Néhány gondolat a lábbelikrőlStrandröplabdázni vagy tusolni lehet mezítláb, azonban vadászathoz elengedhetetlen a lábbeli. Tárgyi értékekre koncentráló korunkban ezekből annyifélét ajánlanak, hogy könnyen belezavarodik a vadász feje, amikor választani akar.Lőpor / Bogár György: A legendás 6,5×54-es Mannlicher-SchönauerA Vadász- és gyűjtőúton Kelet-Afrikában című könyvének Legerősebb kafferbivalyom fejezetében írja Kittenberger Kálmán: „Meg kell jegyeznem, hogy akkor 8 mm-es Mannlicher-Schönauert használtam. Ez a kaliber, bár jobb, mint a teljesen rossz 9 mm-es Mannlicher-Schönauer, mégsem találtam olyan jónak, mint a 6,7 mm-est.”Kovács László: A hónap tölténye / Szarvasra, disznóra, medvére...David E. Petzal ballisztikus szakíró a Field & Stream vadászlapban megjelent véleménye szerint a három legjobb nagyvadas golyós töltény Észak-Amerikában: a .338 Winchester Magnum, a .340 Weatherby Magnum, valamint a .338 Remington Ultra Mag.


Vadászmozaik / Megvették a Dakotát

Szuperkönnyű sörétesek

KKC a divat!

Van képünk hozzá

A leggyakoribb félautomata

A legszebb Mauser?

Könnyebb Mauserek
 Takács Frigyes: „Ha Selmec hív...” / Az Országos Erdészeti Egyesület 140. vándorgyűlése
Kapitális őzsuta

Marczinka Tamás: Rendhagyó megyei találkozó, összefogásból jeles!
marczinka.jpg

Királyi vadorzók

Magyar–szlovák vadásznap

Nadler emlékére

Szeptemberben vadászható
Vendégoldal / Takács Szabolcs: Villanás az éjszakában / A vakuról

A tudatos fényképezéshez elengedhetetlen felszerelésünk alapos ismerete. A fényképezőgép és az objektív lehetőségeit érdemes mélyrehatóan tanulmányozni, de nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy a gyártók sok-sok kiegészítőt is kínálnak, melyek segítségével a fénykép még jobb, szebb és kifejezőbb lehet. A vaku – amit a gyártók már sokszor a fényképezőgép vázába is beépítenek – is ezek közé tartozik. Most nézzük meg a beépített és a külön vásárolható vakuk lehetőségeit, hogy a korábban megismert kompozíciós fogásokat tovább mélyíthessük!
Négy keréken / Kasza László: Egyszerű és nagyszerű(?) / UAZ-469-es modellAz UAZ név fogalom, egy álom azoknak, akik imádják a terepjárókat, és képesek elvonatkoztatni a BMW és Porsche megemelt, terepen közlekedni bíró autóitól. Igen, ez terepjáró, megy sárban, homokban, vízben, télen, nyáron. Nem kell aggódni, hogy lejön a festés vagy a fényezés. (Mivel a karcolás csak jól áll neki, fényezés meg úgy sincs rajta).
Vadászetika / Balogh János: Végtisztesség a vadnakA nagyvadat ravatalozzuk, ellentétben az apróvaddal, amit terítékre fektetünk. Természetesen a vaddisznó is nagyvad. Ám mégis a teríték szót használjuk a vaddisznóhajtások után, ahol lőtt disznókat – esetleg a tarvadat is – egymás mellé, fajonként sorban lefektetjük. A ravatalozás kifejezést általánosan egy, esetleg két nagyvad esetében használjuk. Persze akkor sem kell kétségbe esni, ha valaki a szarvasbika ravatalára a teríték szót alkalmazza…
Puska nélkül / Bérczes János: Velük vadászhatunkA solymász gyakran olyan zsákmányt szeretne tollas vadásztársával megfogatni, melyet a madár természetben élő fajtársai nem akarnak, vagy sok esetben nem tudnak elejteni.

 Múltidéző / Kovács László: Üregizni – patkánnyal?Vadászkönyvtáram a múlt esztendő során néhány kitűnő művel gazdagodott. Egyik legérdekesebb közülük az 1890-ben Nagy-Kanizsán megjelent A gyakorlott vadász című, Nagy-Ölvedi Ölvedy Károly tollából. Szerzője okleveles erdész volt, s persze, gyakorlott nimród, valamint a néhai István főherceg személyes testőr-vadásza.Vadászpiac


Börze


Kedvezménykuponok


Előzetes / Októberi számunkból...


Terjesztő partnereink

 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.047 másodperc