[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Október 27-én jelenik meg a MAGASLES novemberi száma
Dátum: 2009. 10. 11. Szerző: taki

Sajtófigyelő
   Október 27-én jelenik meg a

novemberi száma


Tartalmából:
Erdőn, mezőn / Dr. Kalotás Zsolt: Libaszezon kezdetén

Hazánkban a jogi szabályozás oly gyakran változik, hogy egy-egy vadászati szezon kezdete előtt mindig célszerű áttekinteni, hogy módosultak-e a jogszabályi alapok, nehogy akkor érje meglepetés a vadászt, amikor már lehetetlen orvosolni a történteket.
Vadászmozaik / Vadaskert Kerkakutason

Henry újdonság

Céltávcső monstrum

A legújabb Gerber

Különleges kiállítás

Világrekord orrszarvú

Kényelmes hordszíj

Eltűnt orrszarvú

Medvehalál Szlovéniában

Vadászias és praktikus

Csapdázási eredmények Fejérben

Novemberben vadászható


Márok Tamás: Szalonkamonitoring – eredmények


Sokkhatásként érte a magyar vadászokat, hogy idén elmaradt a hagyományos tavaszi szalonkavadászat. Szándékosan fogalmaztam ilyen homályosan („elmaradt”), hisz az erdei szalonka nem lett védett faj, nem is tiltották meg kategorikusan a tavaszi vadászatot.Katona Károly: Túllőttem a célon

Biztosan rengeteg embernek jelentett életre szóló bosszúságot, amikor a szabadi vízparti telke ötszáz méterre került a Balatontól, de nekünk az az elvadult, füzes, nádas partszakasz, amit feltöltöttek, rengeteg vadászélményt kínált. Nem volt ritka egy-egy órás összefüggő libahúzás este-reggel. Ha kifogtunk egy reggelt, amikor leereszkedett a sűrű novemberi köd, vagy este egy jó kalaphordó északi szelet, akkor a Hortobággyal sem cseréltünk volna.
Kuriózum / Kovács László: Forróra lőtt puskacsövek / Vadlúdvadászat Svédországban


Nemzetgazdaságilag, húsértéket tekintve koránt sincs akkora jelentősége az éves vadlúdzsákmánynak Svédországban, mint a jávorszarvasnak vagy akár az őznek. Mindenesetre a körülbelül 300 ezer belföldi nimród túlnyomó részének módjában áll vízivadra is puskázni.Múltidéző / Márok Tamás: A puska és a toll mestereŐ az egyik legismertebb kortárs vadászíró. Eddig 23 kötete jelent meg, 17 német nyelven, osztrák és német nyelvterületen, 6 pedig magyarul. Merán Fülöp gróf életének egyik felét Magyarországon, a másikat Ausztriában töltötte.
meran.jpg

Négy keréken / Kasza László: Erős és kényelmes / Volvo XC60
A Volvo – az autós világban a mai napig a biztonság szimbóluma – kénytelen mindig valamit hozzátenni az aktív vagy a passzív biztonsági fejlesztésekhez, netán mindkettőhöz.
kasza.jpg


Vadásztarisznya / Takács Szabolcs: Tartsuk tisztán távcsövünket!Új, havonta jelentkező rovatunkban a vadászat során használt vagy otthon tárolt eszközök, tárgyak, trófeák tisztán és karbantartásához adunk tanácsot. Vendégoldal / Takács Szabolcs: Fontos, de kevesen használják / Az állvány


Sokszor találkozom fotósokkal, akik életlen vagy rosszul komponált felvételeik előtt értetlenül állnak, és bizonygatják, hogy a valóságban ez sokkal jobban nézett ki. Hogy ezt elkerüljük, ebben segíthet az állvány használata.
foto.jpg

Lőpor / Kovács László: A hónap puskája / A legpontosabb kengyelkulcsos: Sako FinnwolfA 18. század végén s a 20. elején kontinensünkön főleg a duplagolyósok és forgó-tolózáras ismétlők hódítottak, Észak-Amerikában viszont elsősorban a kengyelkulcsos ismétlőkért rajongtak. Az ottani hagyomány főleg a villámgyors ismétléseket lehetővé tevő rendszert pártfogolta, és teszi ezt részben mindmáig. Köszönhetően Benjamin T. Henrynek, John Moses Browningnak, Christopher M. Spencernek, John Mahlon Marlinnak és Arthur W. Savage-nek, akik korszakalkotó találmányait igazán nem volt nehéz megszeretni.


Kovács László: A hónap tölténye / Negyed inch kincsMagyarországon kevesen ismerik, s persze még kevesebben használják a világ egyik legjobb őzlövő töltényét, a .25-06 Remingtont. Európai átírás szerint 6,35×63-nak emlegetjük. Bár teljes joggal nevezhetnénk 6,5×63-nak is, lévén lövedékének átmérője 6,54 mm (0,257 inch).
hotolt.jpgVadászetika / Halmágyi Takács István: Szerintem… / Trófeák, fényképek, kérdőjelek
A vadászat az ősidőkben még az élelem megszerzésére irányult, de egyes leletek szerint az elejtők már ekkor is hajlamosak voltak a zsákmány fogait, karmait vagy szarvait győzelmi jelképként tisztelni. Azóta a vadászat hússzerző jellege háttérbe szorult (de a szarvaskolbász-kedvelők szerencséjére nem tűnt el egészen), trófeaszerző jellege pedig előtérbe került. Nyugodtan mondhatjuk hát, hogy a trófeagyűjtés a vadászat szerves részét képezi.
hti.jpg


Vadászpiac


Börze


Kedvezménykuponok


Terjesztő partnereink


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.052 másodperc