[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: November 25-én jelenik meg a MAGASLES karácsonyi száma
Dátum: 2009. 11. 15. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 

November 25 -
én jelenik meg a

decemberi számaKarácsonyi kínálatunk


Drogok, fegyverek, állatok * Decemberben vadászható*Kitüntették Hidvégi Bélát*Újra vadászható a szürkefarkas az USA-ban*Gepárdvadászat felfüggesztve*Eredményes lehet a monitoring* Golyós fegyvereket adományozott...Vadászmozaik / Sakáldublé
Trófeaszemle SzentpéterföldénIklódy Dezső: Az élet napos oldalán

Tacskókopó találkozó Erdőn, mezőn / Halmágyi Takács István: Sertevadnak szezonja
Hiába lőhető egész évben, igazi szezonja mégiscsak télen van a vaddisznónak. Bárhogy örülünk egy zsenge vetésen vadkárelhárításban lőtt kancsinak, a dús téli sörtében pompázó vad mégis más, mint a – hozzám hasonlóan ritkuló hajú vadászok feje búbjára emlékeztetően – csak gyér szálakkal fedett, félkopasz nyári disznó.

 Márok Tamás: Baranyai nagy lapátosok
Baranya megyében is több területen él dám, az utóbbi években Újpetre nevét tanulta meg az ország. Az Újpetrei Gazdák Vt. a környék földtulajdonosaiból alakult Pécstől délre, Vokány, Újpetre és Palkonya térségében. A dámot ide 1986-ban telepítette be a korábbi, nagyobb területű vadásztársaság Kartalról. Az állomány hamar megerősödött, jól érezte itt magát. A vidék hegyes-völgyes, erdőinek szélén mezőgazdasági földek és szőlőparcellák találhatók.Kuriózum / Márok Tamás: Aki harminc méterről vadászikIsmernek olyan vadászt, aki évente 15-16 dámbikát lő? És bizony egyet sem! S ha valaki azt mondaná, etikailag kétségesnek tartja, hogy valaki ennyi trófeás vadat ejtsen el egyetlen idényben, annak bizony nehéz volna ellentmondani. Kivéve, ha – miután meglövi – föltámasztja őket.Halmágyi Takács István: Embert próbáló expedíció / Felkészülés magashegyi vadászatokra

Egyre több hazánkfia indul magashegyi vadászatokra. Akiknek közülük még kisebb a hegyi tapasztalatuk, azoknak fel kell készülniük a megszokottól eltérő környezetre, feltételekre, kihívásokra.


Postabontás / Mi így csináljuk a Bátaszéki Vadászegyletnél


Vendégoldal / Köszönet a képekért!

Felhívásunkra sok fénykép érkezett, köszönjük! Ezekből válogattam néhányat. Melléjük írtam a véleményemet, de rögvest megjegyzem, hogy nekem valamennyi kép tetszik. Ám természetesen mindegyik képen lehetne valamit változtatni, hogy még jobb legyen.
Lőpor / Hegyes Zoltán: Sörétlövés, korongvadászatLapunk hasábjain sokszor találkozhatott az Olvasó fegyveres témájú cikkekkel, de szinte kizárólag a golyós fegyverekkel foglalkoztunk. Sokan szóvá is tették, így – lehetőségeinkhez mérten – megpróbáljuk a sörétes fegyverek, illetve azok használata iránt érdeklődők igényeit is kielégíteni a jövőben.Kovács László: A hónap tölténye / Az erő vele van
A minduntalan meg-megújuló „magnumlázak” egyik tetőpontját az 1950–1960-as évek fordulója jelentette. Kiváló amerikai kapcsolataira tekintettel a svéd Norma tölténygyár ballisztikai fejlesztési osztályának akkori vezetője, Nils Kvale úgy vélte, hogy itt az idő egy kitűnő nagyvadas golyós tölténnyel előrukkolni. Amellyel – Skandinávián kívül – az Egyesült Államokban is tarolni lehet.
Vadásztarisznya / Kovács László: Tartsuk tisztán golyós vadászfegyverünket!
2008 nyarán meglepő baleset történt Svédországban, vadászvizsgára való felkészülés során. A delikvens 6,5×55-ös kaliberű Carl Gustaf 2000 jelzésű golyóssal kezdett el gyakorolni a lőtéren. Az első lövés jó helyre csapódott a céltáblán, a második ravaszérintést követően viszont felrobbant a fegyver.
Dr. Vadász / Dr. Tóth Zsigmond: Ha támadnak a férgek / A trichinellózis

A trichinellózist egy fonálféreg okozza, mely Európában szinte mindenütt megtalálható: Magyarország a közepesen fertőzött országok közé tartozik; legritkábban Finnországban és Dániában fordul elő. Grönlandon a helyi lakosság szenved tőle, ők a nyers, illetve kellően át nem sütött rozmár- és fókahústól fertőződtek meg.


Vadászpiac


Börze


Kedvezménykuponok


Terjesztő partnereink

 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.058 másodperc