[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: január 30-án jelenik meg a MAGASLES februári száma
Dátum: 2010. 01. 17. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 

Február 30-án -
jelenik meg az új köntösbe öltöztetett

februári számaKínálatunk


Vadászmozaik / A magyar az év legjobb Safari Clubja * Erdő- és vadgazdálkodási fórum Baján * Mobilkosár * Szélfútta torony * Safari Club a CITES konferencián * Megmenekült... * Érdekes fegyver * Februárban vadászható ……Hatalmas orvvadász-fogás Fejér megyében
Alighanem az ország egyik legveszélyesebb orvvadász csapatát leplezték le a rendőrök decemberben Fejér megyében. A környék vadászai jól ismerték a társaságot, de eddig nem tudtak hatékonyan föllépni ellenük. Az eddigi adatok szerint a rapsicok főleg a Mezőföldön működtek, de átmentek más megyékbe is.


Csíkos puska

Haenel Modell Jaeger .810 és .811

Óévbúcsúztató Bátaszéken

Tilos lesz az oroszlánvadászat?

Uberti egylövetű


Erdőn, mezőn / Halmágyi Takács István: Erdélyi disznóhajtás medvékkelA disznóhajtás remek sport. A medvehajtás keveseknek kijutó kuriózum. Erdély – az elorozott Tündérkert – legtöbbünk számára varázslatos világ. Ez a három így együtt azonban igazi vadászcsemegének ígérkezett. Nem csoda, hogy azonnal lecsaptam a lehetőségre.


Balogh János: A róka vadászata hajtásban
A róka gyérítésének a hajtás az egyik leghatékonyabb módja. E vadászati módot késő ősztől február közepéig, végéig gyakorolhatjuk. Jobbára a nádasok, laposok, kisebb erdőfoltok a színterei az eredményes hajtásoknak.


Vendégoldal / Dr. Kalotás Zsolt: Hód – örömök, kétségekAz utóbbi években örvendetesen sokat hallhattunk, olvashattunk kedvező híreket egy őshonos állatfajunkról, amely a 19. század közepén a Kárpát-medencéből kihalt fajok listájára került.


Felhívásunkra érkezett / A fotópályázat aktuális nyertesei


Csaholó / Kammermann Péter: Mély vízben – Vérebnapló (1.)
Az élet minden területének megvannak az írott és íratlan szabályai. Nincs ez másképp az utánkereséssel sem. A szakirodalom az elsők között említi, hogy a vérebek későn érő típusok, két-három éves koruk környékén lehet komoly munkára fogni őket. Ezt a megállapítást a tapasztalatok is alátámasztják. Azonban az élet sokszor felülírja a szabályokat. Bolla Csaba vérebes társunkat is az élet kényszerítette egy szokatlan megoldásra. Erről beszélgettem vele.
Kuriózum / Buzás Balázs: Egy szervezet a vadászatért


„A vadászat története és az emberi kultúra kialakulása szorosan összefügg egymással. A vadászok is felelősek a természetért – nemcsak lőnek, hanem védenek és ápolnak is.” – fogalmazódott meg a mottó az 1910-es bécsi nemzetközi vadászati kiállításon. 1928-ban pedig már Károlyi Lajos gróf és barátai a tótmegyeri kastélyban rendeztek konferenciát a fentiek tükrében.Vadászpiac


Börze


Kedvezménykuponok


Terjesztő partnereink


Dr. Vadász / Halmágyi Takács István: Szerintem... – Mi lesz veled, fegyvertörvény?


A jelenleg hatályos fegyvertörvénnyel szemben a gyakorlatban sok kifogás merült fel. Számos rendelkezése indokolatlanul nehezíti meg a magyar vadászok fegyvertartását és -viselését, hátrányos helyzetbe hozva őket a többi EU-s ország vadászaival szemben. Ettől persze még hosszú ideig hatályban maradhatna, hisz ha valamennyi kifogásolható jogszabályt érvénytelenítenék, a magyar törvénytár elférne egy kockás füzetben, és maradna hely benne amőbázni is. Azonban közbelépett az Unió…


Lőpor / A hónap tölténye – Kovács László: Megbízható őzlövő
A 7 mm-08 Remington (7×52) amerikai eredetű vadásztöltény voltaképpen az ún. sziluett-sportlövészeknek köszönheti létezését, majd elterjedését. Ott ugyanis fémlapokból durván kiformált állatalakokra – csirke, pulyka, malac, kos – tüzelnek 218–450 méter távolságból.Hegyes Zoltán: Mielőtt sörétest veszünk (1.)Kezdjük a legalapvetőbb kérdéssel: egymás melletti vagy egymás feletti csőelrendezésű puskát használjunk? Esetleg automatát?
hegyes.jpgKovács László: Kispuskával nagyvadra

A cím kissé becsapós. Ugyanis az alábbi írásban nem arról lesz szó, hogy némelyek felelőtlenül micsoda bravúrokra voltak képesek az eléggé gyengécske .22 Long Rifle, peremgyújtásos hüvelyű tölténnyel működő fegyverekkel. (Őzek, szarvasok, disznók, zebrák, hiúz, leopárd, medve, sőt még oroszlán ilyetén elejtéséről is biztos tudomásom van.) Hanem arról, hogy az ajánlottnál kisebb öbű, de központi gyújtásos töltényekkel üzemelő golyósokat vajon használhatjuk-e a hazánkban honos nagyvadfajok elejtésére.

 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.055 másodperc