[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Június 1-én jelenik meg a MAGASLES júniusi száma
Dátum: 2010. 05. 29. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 

Június 1-én - jelenik meg a

júniusi száma
Kínálatunk

Hosszabb Aimpointok * Júniusban vadászható * Ravasz billentyűk * Főleg golfozóknak * Olcsóbb Zeissek * Világítás Silva-módra * Őserdő Magyarországon * Új tiroli távcsövek * Újból az élen * A hír igaz * Modern mellény * Sörétesre való... * Superformance... * Micsoda Merkel! * „Öszvérpuska” a javából!Vadászmozaik / Vadászoptikák


Hosszabb Aimpointok

Júniusban vadászható

Ravasz billentyűk

Főleg golfozóknak


Olcsóbb Zeissek

Világítás Silva-módra


Őserdő Magyarországon

Új tiroli távcsövek

Újból az élen
A hír igaz
Modern mellény

Sörétesre való...

Superformance...

Micsoda Merkel!

„Öszvérpuska” a javából!


Vadásztarisznya / Tertsch Antal: Lővilág fegyverlámpa
A vaddisznóles vagy vadkárelhárító vadászat alkalmával a fegyverlámpa használata akár rosszul is „elsülhet”. A felkapcsolás pillanatában az erős fényre a konda azonnal szétrebben, esélyt sem adva a vadásznak a gondos szemrevételezésre. Ráadásul a fegyverre szerelt lámpa ormótlan, látványa sokak számára visszataszító lehet.
tertsch.jpg


Lőpor / A hónap puskája – Kovács László: Marlin XL7
Olcsó húsnak híg a leve! Ugyanakkor szerencsére akad kevés számú kivétel a fenti szentencia alól. Golyós vadászpuskák tekintetében nyugodtan idesorolhatjuk a Marlin XL7 modelljét, amely igazán nem kerül sokba, mégis megfelelő minőségű. Cseppet sem járunk rosszul vele.


A hónap tölténye – Kovács László: A legkisebb WeatherbyA néhai Roy Weatherby 1945-ben létrehozott cége ma is virágzó vállalkozás, talán még inkább, mint alapítója életében volt. Tizenhárom különböző, saját fejlesztésű töltényükhöz – s számos mások által kiötölthöz – kínálnak kiváló golyós vadászfegyvereket. És természetesen muníciót is.Négy keréken / Kasza László: Toyota Land Cruiser PradoAz immár közel hatvan esztendeje létező Land Cruiser története szinte egybeforrt a Toyota történetével. A világverő 4WD modell az 50-es évek óta reprezentálja a vállalat növekedését, s e modellel a Toyota eljutott minden kontinensre, még az Antarktiszra is. 176 országban több mint ötmillió vásárlót szerzett eddig a márkának.Erdőn, mezőn / Megfigyeltem – Balogh Gábor: Ember a Holdon?
Amennyire nehezen jött meg a hajnal, éppen olyan gyorsan fordult át az idő reggelre. Itt már nem terem babér, a disznó, szarvas elfeküdt, őzet pedig nem akarok lőni.
balogh.jpg


Márok Tamás: Parókás bak Csongrád megyéből
Parókás őzbak került terítékre az évad első napján Csanádpalotán. A bakot csak pár nappal korábban vették észre a terület hivatásos vadászai. Egy búzatáblában tanyázott, közel a román határhoz, elképzelhető, hogy a túlsó oldalról érkezett, meséli Kiss Levente vadászmester.Halmágyi Takács István: Utánkeresésben lőtt bika


Tanulságos történet, mely megmutatja a Nyájas Olvasónak, hogy minden felkészülés és tervezés ellenére végül mégis a Főrendező dönti el, ki, mikor, mit zsákmányol. Szemlélteti továbbá, hogy milyen nagy különbség van az objektíven megtörténtek és annak szubjektív megélése között; valamint hogy minél inkább azt hisszük, hogy végre értünk valamit, annál kevésbé kapiskáljuk.Kuriózum / Márok Tamás: „Fiatalabb bikák” bőgtek a FeHoVán
Évek óta a FeHoVa legnagyobb érdeklődéssel várt rendezvénye a szarvasbőgő bajnokság. Az első ilyen vetélkedőt 2000-ben rendezték. Akkor Homolya László győzött, Pintér Miklós és Brodák József előtt. Az idő tájt talán senki nem gondolta, milyen nagy, fontos sorozat indult útjára. Később minden évben megrendezték a FeHoVán a versenyt, amely nemsokára a Magyar Szarvasbőgő Bajnokság nevet kapta.Csaholó / Kammermann Péter: Mit tegyünk, ha elveszett a kutyánk?Sajnos, az elmúlt szezonban több esetben is előfordult, hogy vadászkutyás csapatunk tagjainak utánkeresés közben elveszett a kutyája. Mivel ez általában „idegen” vadászterületeken történt – ahová utánkeresni hívtak minket –, abban nem nagyon bízhattunk, hogy majd hazatalál. Ezért rövid időn belül cselekednünk kellett.Vendégoldal / Takács Szabolcs: A fotós felszerelés megválasztása – Fényképezőgép
Azok az olvasók, akik kezdettől figyelemmel kísérik cikksorozatunkat, valószínűleg jól össze tudnának állítani egy számukra megfelelő felszerelést. Mivel azonban a kínálat mind minőségben, mind árban nagyon széles skálán mozog, úgy vélem, nem árt némi támpontot adni a hezitálóknak. 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.048 másodperc