[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Június 29-én jelenik meg a MAGASLES júliusi száma
Dátum: 2010. 06. 27. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 

Június 29-én - jelenik meg a

júliusi száma
Kínálatunk

A Felső-Nílus mentén * Európa vadvilág öröksége * Az OMVK fotópályázata * Postabontás * Júliusban vadászható * Elmék, nem vadak * Cseh golyósok – műanyag tussal * 2010 újdonsága * Gyorsabb és erősebb * Szupermodern sörétes * Ha nagy a baj – mentés világszerte * Drága lovak! * Erdőn, mezőn járva * Együttműködés ....

Vadászmozaik / Nehezített vércsapa verseny és elővizsga Karapancsán
Még egy parókás bak CsongrádbólErdőn, mezőn / Márok Tamás: Bakok zöldben és sárgában„Eltűntek a bakok!” – panaszkodnak gyakran a vadgazdák május végén és júniusban. A kifigyelt őzbak szokott helyén több alkalommal sem mutatkozik, pedig többször is elmentünk arra a vendéggel. Tán betegséget fogott? Elhajtották a kóbor kutyák? Vagy orvvadász kezére került? Legtöbb esetben nem. De hát akkor hova tűnt? Ebben az időszakban őzeinket tényleg sokkal nehezebb föltalálni. Vegyük sorra, miért!Halmágyi Takács István: Ládásbika, csinibak
Újabb, állítólag mesterségesen, háznál előállított abnormális baktrófea képe borzolja a vadászati közvéleményt. Ennek kapcsán, ürügyén érdemes elgondolkozni némely nemkívánatos jelenségekről.

Megfigyeltem – Kammermann Péter: Vadász fogta róka fogta nyúl
Kuriózum / Halmágyi Takács István: Sajátos vadászati módok – Lesvadászat leopárdra
A nagymacskák vitán felül a világon vadászható vadfajok elitjébe tartoznak. Bármelyikük elejtése minden vadász álma. Ugyanakkor vadászatuk meglehetősen nehéz. Bár a köztudatban – és az árlistákon – az oroszlán (lehetőleg dús, sötét sörényű hím oroszlán) a legrangosabb, sokak szerint a leopárd elejtése nehezebb, és vadászati értéke talán még nagyobb is. Sokan szeretnénk abban a nehéz helyzetben lenni, hogy mindkét csúcsragadozó elejtése után azon töprengjünk, melyik volt a nehezebb vadászat!
Vendégoldal / Takács Szabolcs: A fotós felszerelés megválasztása – ObjektívLegalább annyira fontos a megfelelő objektív, mint a megfelelő fényképezőgép. A képet ugyanis az ezen keresztül beérkező fénysugarak rajzolják ki. Jó objektív esetében a kép kontrasztos, éles, színhelyes és részletgazdag. De mit nevezhetünk jó objektívnek?
Vadásztarisznya / Halmágyi Takács István: „Közelebb” a vadhoz – Mielőtt távcsövet veszünkKeresőtávcsövet viszonylag ritkán cserél a vadászember, mert ezek jószerivel egy emberöltőn át szolgálnak. Ha viszont valamiért mégis új beszerzésére van szükség, érdemes alaposan átgondolni, milyet vásároljunk.
Lőpor / Neves puskák – híres műhelyek – Kovács László: Zanardini„Wesselényi Miklós két főbb szenvedélyének, a lovászatnak és a vadászatnak élt. Nagyon jól lőtt, főleg egyes golyóval, Lazzaro Lazzarino egyes csövűből. E fegyver 40 éve került birtokomba, mindmáiglan nagyon jól hord…”  Az idézet Újfalvi Sándortól származik, aki Kolozsvárott 1854-ben jelentette meg a magyar vadászirodalom egyik máig fénylő gyöngyszemét, Az erdélyi régibb és közelebbi vadászatok és vadak című művét.
Tóth Mihály: Lőszergyűjtés – egy „törvénytelen” hobbi
Szinte mindenki gyűjt valamit. Pénzérmét, bélyeget, szalvétát, és még sokáig lehetne sorolni, mi mindent. A vadászokra különösen jellemző a gyűjtőszenvedély. Gondoljunk csak a falra helyezett trófeákra, a polcon sorakozó – a vadászathoz kapcsolódó – irodalomra, más egyéb vadászemlékekre. Létezik azonban egy hobbi, amely a világ felvilágosultabb felén hatalmas népszerűségnek örvend, Magyarországon viszont kevesen hódolnak neki. Ez pedig nem más, mint a lőszergyűjtés. 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.057 másodperc