[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Ma jelenik meg a MAGASLES augusztusi száma
Dátum: 2010. 07. 29. Szerző: taki

Sajtófigyelő
 

Július 29-én - jelenik meg a

augusztusi  száma
Kínálatunk

Erdőn, mezőn / Márok Tamás: Kihalt téli táj júniusbanAz első döbbenet akkor ér el, amikor kiérünk Makóról. Első pillanatban föl sem fogjuk, mi olyan furcsa. Hát hogy nincs levél a fákon. Meg aztán növényzet sincs. Pedig a gabonát már lassan aratni kéne, a kukorica meg ebben az időben néhol embermagas.

Vadászpiac / Magyarok a dobogón

Vérebes hétvége a Börzsönyben

Újfajta lövedék

Idén kezdték gyártani

Százesztendős töltény

Kengyelkulcsos sörétes

Augusztusban vadászhatóWallendums Péter: Kulcsszerepben
Aki vadászott már kísérővel, tudja, mennyire fontos a vezető hozzáállása, viselkedése, temperamentuma, hozzáértése és rutinja. Jó kísérővel vadászni igazi élményt jelent, ha viszont a hivatásos, illetőleg sportvadász, akinek a gondjaira vagyunk bízva, nem áll a helyzet magaslatán, egy amúgy eredményes és szép vadásznap után is keserű maradhat a szánk íze. A vadászkísérőnek az eredményességen és a biztonságon túl az élményszerűségre is oda kell figyelnie, hogy a vendég azt érezze: ő vadászik. Az alábbiakban néhány jó tanáccsal szeretnék szolgálni ahhoz, hogy a vadásztatásnál minden „klappoljon”, ne érhesse szó a ház elejét, vagyis a kísérő személyét. Nyilvánvalóan nem új keletű dolgokról lesz szó, de talán nem árt összefoglalni és átismételni az ezzel kapcsolatos ismereteket.


Megfigyeltem – Kammermann Péter: Szarvasok a búzatáblánA gyötrő szúnyoghadak ellenére 13 éves Gellért fiammal esti lesre ültünk ki az erdő szélére. Előttünk több tíz hektáros búzatábla, amely az aranyat érő májusi esőknek köszönhetően kiemelkedően magas szárakat növesztett.


Kuriózum / Gergely Imre: Őzvadászat NémetországbanPaller Attila világutazó vadászok részére készített könyvébe írtam néhány fejezetet. Mivel honoráriumot nem fogadtam el, cserébe Attila egy vadászattal kedveskedett. Tudta, hogy körbe szeretném vadászni Európát, így egy baráti beszélgetés közben megkérdezte, hol vadásznék legszívesebben őzbakra? – Németországban – feleltem neki.Vendégoldal / Takács Szabolcs: A jó kép titkaA Magasles korábbi számaiban végigvettük a fényképezés elméleti alapjait, így most itt az ideje, hogy a gyakorlati oldallal is foglalkozzunk. Erre leginkább a képelemzés nyújt lehetőséget. A jó kép titkát elemzéssel próbáljuk megfejteni, hiszen érdemes mások hibáiból, tapasztalataiból tanulni, hogy saját képeink élvezhetőbbek, látványosabbak legyenek. A következő felvételek között vannak jobban és vannak rosszabbul sikerültek, de példának mindegyik tökéletes.Dr. Vadász / Lakos András dr.: Kullancsveszély!
Nyári vadászatainknak szinte állandó velejárója a kullancscsípés. Ennek ellenére erről az apró ízeltlábúról vajmi keveset tudunk, ráadásul az általa terjesztett betegségekről sok téves feltételezés került be a köztudatba. Túlzó aggodalomra nincs okunk, de nem árt tisztában lenni néhány dologgal.Detrich János: Nemzetközi szalonkakonferencia Gödöllőn

Június 18–19-én került sor a FANBPO, azaz a Nyugati Palearktikus Régió Nemzeti Szalonkázó Szövetségeinek éves teljes ülésére Gödöllőn. A házigazda szerepét a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézete vállalta. Megrendezését „A tudományok eredményei, az eredmények közlésének tudománya a Szent István Egyetemen” c. TÁMOP – 4.2.3-08/1 KMR – 2008 – 0004 pályázat támogatta.Vadásztarisznya / Keresőtávcsövek vadászoknak – táblázat

A keresőtávcső a vadász egyik legfontosabb eszköze, így megválasztása is kellő körültekintést igényel. Sok gyártó sok típust kínál, de a nagy kínálat ellenére ritka a különböző termékek összehasonlító táblázata, minden gyártó – természetesen – csak a saját portékáját mutogatja. Szerkesztőségünk, hogy segítse olvasóink eligazodását és választását, összeválogatta – a teljesség igénye nélkül – a vadászok számára érdekes, legalább 40 mm-es frontlencsével rendelkező és itthon is forgalmazott távcsöveket.
Lőpor / Halmágyi Takács István: A stílus varázsa – Duplagolyós álompuskákA duplagolyós vadászfegyverek különös megbecsültségnek örvendenek a vadászok és fegyverbarátok körében. Általában a kiállítások és fegyverbemutatók sztárjai, annyian szeretnének kézbe venni egy ilyen remeket. Ha viszont az eladási statisztikákat nézzük, a duplagolyósok részesedése elhanyagolható. Vajon csak általában csillagászati áruk miatt? Vagy eljárt felettük az idő?


A hónap puskája – Kovács László: Uberti 1873 Short Rifle
Nem ritkaság, ha egy céget az alapítóról neveznek el. Ez történt az A. Uberti, S.r.l esetében is, amelyet Aldo Uberti hozott létre 1959-ben. Kezdetben az amerikai polgárháború időszakának (1861–1865) elöltöltős Colt és Remington revolvereinek valósághű kópiáit készítették s kínálták, és ezen termékeikkel hatalmas sikert arattak. Korhű filmekben és ún. cowboy akciólövészeten egyaránt gyakran találkozhatunk fegyvereikkel.A hónap tölténye – Kovács László: Mini muníció
Legalábbis az általában véve megszokott, vadászatra használatos golyós lőszerek között ez a nagy kaliberű, ám rendkívül kurta, ugyanakkor peremes hüvelyvégződésű, tömzsi .44-40 WCF (10,8×33R) jelzésű töltény igencsak furcsán hat. Voltaképpen azt hihetnénk, hogy valamilyen revolverhez találták ki annak idején, pedig dehogy!


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.051 másodperc