[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Március 1-én jelenik meg a MAGASLES márciusi száma
Dátum: 2011. 02. 25. Szerző: taki

Sajtófigyelő

 

 

 

Március 1-én jelenik  meg a

márciusi száma
Tartalmából:


Erdőn, mezőn / Wallendums Péter: Idény végi kesergő

Nemzetünket külföldön már régóta a „pesszimista” jelzővel illetik, s lassacskán mi magunk is hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a sorsunk kilátástalan, és ezért sötét jövőképet alkotunk. Általánosítani persze botorság volna, nem minden magyar ilyen borúlátó, de talán mégiscsak van abban valami, hogy ennyire negatívan éljük meg a mindennapok történéseit. Nos, nem vagyunk kivételek ez alól mi, vadászok sem, nálunk sem túl rózsás a helyzet, vadra, vadgazdálkodóra és vadászra egyaránt mondható, hogy a február végén lezáruló 2010/2011-es vadászati év bizony sanyarú időszakot jelentett.


Vadászmozaik / Uberti egylövetű

Winchester 71

Postabontás

Márciusban vadászható

Egy kis rossz érzés

Hova tegyük a kutyát?

Szép huszonkettes

Messzire jó

Vége a medvestopnak

GerlerekordBalogh János: 2010 – Belvízkár vagy sorsforduló?
2011 januárjában a tiszántúli térségben az apróvad társas vadászatát egy alkalomra korlátozták. Kivételt képeztek azok a vadászatra jogosultak, amelyek mesterséges kibocsátással dúsították a természetes állományt. A vadfácán februári vadászatát pedig teljesen letiltották. A szakmailag vitatható döntés ezekben a térségekben megosztotta a véleményeket, sok vadásztársaság megpróbált tiltakozni a határozat ellen. Az esetek túlnyomó részében a felügyeletek – ha az indoklás megalapozott volt – eleget tettek a benyújtott kérvényeknek.Wallendums Péter: Ma már csak emlék…Minden elmélet annyit ér, amennyi a gyakorlatban megvalósul belőle. Bevallom, nagy reményekkel és optimista bizakodással tekintettem a nem kevesebb mint 18 esztendővel ezelőtt útjára indított fogolyprogramra, s titkon vágytam rá, hogy az általam többnyire csak az idősebb vadászok elbeszéléseiből, valamint a jó néhány évtizeddel korábbi vadásznovellákból ismert fogolyvadászatokban egyszer nekem is legyen részem. Nos, egyelőre még várni kell arra, hogy egy hozzám hasonlóan nem túlságosan éltes korú magyar „közvadásznak” is legyen lehetősége a foglyászatra.Dr. Vadász / Detrich János: Erdei szalonka – vadászat és kutatás
Kedvelt – ha ugyan nem a legkedveltebb – kora tavaszi témánk az erdei szalonka és vadászata. Most e pompás madár életmódkutatásával kapcsolatos eredményekről, tehát a vonulását, táplálkozását, párosodását érintő ismeretekről ejtünk szót.Márok Tamás: A muflonkos személyiségi joga

A borsodi orvvadászatról láttam egy riportot az egyik reggeli tévéműsorban. A hurkolókat vették szemügyre, egy vadőr bemutatta az eszközt, elmagyarázta működését. Majd megtudtuk, hogy a hivatásos vadászok kezdeményezik, hogy az orvvadászok ellen is indíthassanak eljárást állatkínzás miatt.Lőpor / A hónap tölténye – Kovács László: Ritkaság a javából!
A golyós vadászpuskáknak nagyon kevés olyan típusa létezik, amelyeknek csövét mindössze egyetlen lőszerféléhez kamrázzák. Sokkal több sikerre számíthat az a fegyvergyár, amelyik direkt úgy tervezi termékét, hogy többféle kaliberben is beszerezhető legyen.
hotolt.jpg

Kovács László: Ahogy én látom

Minden vadásznak megvannak a kedvelt kaliberei. Cikkünk szerzője sincs ezzel másképp, így hónapról hónapra bemutatjuk kisebb-nagyobb kedvenceit.

A hónap puskája – Kovács László: Kecses karabély: CZ 527Minden idők egyik legátgondoltabb szerkezetű, legmegbízhatóbb forgó-tolózáras ismétlője az eredetileg hadicélokra gyártott és igénybe vett (18)98-as mintájú Mauser. Ez a típus katonai feladatoknak ma már ritkán tesz eleget, ám vadászati szempontból még mindig a csúcson van, s alighanem ott is marad nagyon sokáig.Csaholó / Mirtse Áron: Nem veszett – elveszett!
A legtöbb kutyatartó úgy gondolja, hogy az ő kutyája soha nem veszhet el. Egyrészt kiválóan tájékozódik, visszatalál akár a saját nyomán is, másrészt meg fegyelmezett, nem hagyja ott a gazdáját, és hívásra azonnal visszajön – hogy is veszhetne el? A tapasztalat azonban az, hogy mégis sok az elveszett kutya, és kiemelkedően magas köztük a vadászkutyafajták aránya.Kuriózum / Halmágyi Takács István: Disznóhajtás a Hargitán
Nyugat-Magyarországra narancs riasztást adtak ki, de mi barátommal a kocsi orrát keletnek fordítva, Erdélyországba tartunk a már hagyományos karácsonyi disznóhajtásra. A szél néha majdnem felborítja terepjárónkat, ám mi kedélyesen kvaterkázunk a meleg utastérben.

 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Sajtófigyelő
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Sajtófigyelő:

Bemutatkozik a Hubertlov vadászati szakfolyóirat Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Sajtófigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.049 másodperc