[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

aktuális hírek: A RENDŐRSÉG TERMOVÍZIÓS KAMERÁK SEGÍTSÉGÉVEL KERESI A KALANDORT
Dátum: 2011. 10. 23. Szerző: taki

Aktuális hírek
AZ ERDŐBE MENT MEDVÉKET FILMEZNI  ÉS NEM TÉRT HAZA
7 napja nem adott magáról életjelet
A 61 éves Karol KUBICA  7 napja nem adott magáról életjelet. Medvéket ment filmezni és nem tért haza. A rendőrség önkéntesek csapatával karöltve a Murányi Fennsík  (Muráňska planina) nehezen megközelíthető helyein keresi az eltűntet. Kubica imádja a természetet és minden eddigi idejét a vad megfigyelésével és filmezésével töltötte. Élettársa már megszokta, hogy több napon át nem tér haza az erdőről, de idáig legalább egy-egy sms erejéig még mindig adott magáról hírt . Múlt vasárnap távozott és csak kevés élelmet,  egy hálózsákot és a videokameráját vitte magával meghagyva, hogy hétfőn hazatér. Azóta senki nem látta Őt. 

A Murányi Fennsík körzetében a medvepopuláció nagyszámú - jelentősen túlszaporodott és ilyenkor a téli álomra készülődve a medvék nagyon agresszívak is tudnak lenni. A kevésbé felhízott és a téli álomra kevésbé felkészült medvék ebben az időszakban sokat kóborolnak, élelem után kutatnak és a kifejlett példányok agresszivitásukból kifolyólag támadhatnak meg embereket is.  Az viszont nem valószínű, hogy az ember elleni medve támadás pusztán élelemszerzés céljából történjen. Az ember nem szerepel a medve étlapján.
Az éjszakai váratlan lehűlések is komoly veszélyt jelenthetnek az erdőn éjszakázó embernek.
Beszélik,  hogy Kubica gyümölcsöt is vitt magával, hogy az örökké éhes medvét a gyümölcs segítségével közelebb csalogassa  és ezzel javítson a filmezés esélyein. Ezért a szakemberek  elsősorban a medvék lehetséges téli szállásuk környékére összpontosítják a keresést. A mintegy 8 ezer hektáros területen számos „medve barlang“ található és ez mind sziklás és csak nagy veszélyek árán megközelíthető területen  van.  A rendőrséget idegesíti az a tény is, hogy Kubica többször dicsekedett azzal, hogy a helyi orvvadászok nyomára akadt és követi az aktivitásuk nyomait.
 Annak ellenére, hogy Kubica a Murányi fennsíkot úgy ismeri,  mint a tenyerét a magányos filmezései és a magányos természet megfigyelő akciói nem múltak el nyom nélkül. Volt már lábtörése és az erdőn történt balesetei közben többször vészelt már át bordatörést is.
Amennyiben a keresés nem jár sikerrel akkor  speciális kereső kutyák, helikopter és termovíziós kamerák segítségével ma és holnap is folytatódik.

A Markíza TV nyomán
Kép - Illusztrációs felvétel


 
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

· Több hír: Aktuális hírek
· Több hír: taki


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Aktuális hírek:

ALBÍNÓ ŐZ AZ IPOLYSZAKÁLLOSI HATÁRBAN Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


Kapcsolódó rovatok

Aktuális hírek

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.051 másodperc