[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Poľovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Fegyverek: A RENDŐRSÉG NEM KERESHETI FEL BÁRMIKOR A FEGYVERVISELÉSRE ÉS FEGYVERTARTÁSRA JOGOSULTAK LAKHELYÉT ÉS NEM LÉPHET BE A FEGYVERTARTÓ LAKÁSÁBA ….
Fegyverek

A SZLOVÁK PARLAMENT VÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI BIZOTTSÁGA  jóváhagyta Martin PADO javaslatát és kivette az új fegyvertörvény javaslatból azokat a rendőrségi jogokat, amelyek szerint a rendőrség bármikor felkeresheti a fegyverviselésre és fegyvertartásra jogosultak lakhelyét és a lakásba léphet azzal a céllal, hogy ott kontrolálja a fegyverek elhelyezését - raktározását.  Az SDKÚ-DS képviselője szerint egy demokratikus országban megengedhetetlen az, hogy a rendőrség bármikor belépjen a polgárok magánéletébe és ezzel is zaklassa Őket.

 2010. november 24. Tovább...   

Fegyverek: NEM az ötévenkénti pszichotesztekre
Fegyverek
A parlament védelmi és biztonsági bizottsága kivette a fegyvertartási törvényből az ötévente kötelező pszichoteszteket, amelyet a módosítás szorgalmazója, Daniel Lipšic belügyminiszter viszont alapvetőnek tart. 2010. november 24. Tovább...   

Fegyverek: TÁVCSŐTESZT
Fegyverek


Eszményi helyszínen a Szombathelyi reptér sarkában 2009. 06. 14-én, 18. 30-23. 30 óra között, már harmadszor került megrendezésre az a távcsöves találkozó, ahol több fajta és több gyártmányú binokuláris távcsövet sikerült letesztelni - összehasonlítani  egymással.

Mint a felsorolt lista is mutatja, volt rendesen alsó, közép és prémiumkategória is képviselve. Árban mérve a 10 ezer Ft-tól a több százezer Ft-ig is terjedt a paletta.

 2009. június 21. Tovább...   

Fegyverek: Betiltották a környezetbarát lövedékeket
FegyverekNémetország brandenburgi tartományában betiltották a zöldek által preferált környezetbarát lövedékkel szerelt golyóstöltények használatát. Ezek az egynemű – legtöbbször rézötvözetből – készült lövedékek legyen az Ferrobull EntoxTriple Expand, Barnes Trippel Shock X, Barnes XLC, GPA, Impala, Lapua Naturalis stb. a legutóbbi átfogó vizsgálatok alapján összehasonlíthatatlanul balesetveszélyesebbek, mint a jól bevált ólommal töltött lövedékek.  Az egynemű anyagból készült lövedékek sokkal könnyebben kapnak gurlatot, mire szomorú példa a tesztelés ideje alatt bekövetkezett egy halálos és egy súlyos sérülésekkel járó baleset. A homogén lövedékek nemcsak akkor térnek ki jelentősen a lőpályájukról ha akadályba ütköznek, hanem az eltalált vad testében is irányt változtathatnak. A vadtestet elhagyó lövedék még bőséges energiával rendelkezik ahhoz, hogy komoly sérüléseket okozzanak a teljesen más irányban álló vadászoknak vagy a vadászat egyéb résztvevőinek. A kísérletek során előfordult olyan eset is, hogy a intoxikus lövedék többszörösen gellert kapva hátrafelé repült ahol a lövedéket útjára engedő vadász állt.

 2008. november 30. Tovább...   

Fegyverek: A megbízható „Zetkák“
Fegyverek
A nagyvadas területek vadászai vállán gyakran láthatunk egy szerényen megbúvó karcsú tolózáras fegyvert, melyre oly jellemző és más fegyverekkel össze nem keverhető a háromszögletű zárkulcs. A fiatalabb vadászok vagy a szolvens vendégek luxuskivitelű, arany berakásos és vésetekkel gazdagon díszített fegyverei mellett ezek a maguk egyszerűségében is szép golyós fegyverek szürke egérként lapulnak meg tulajdonosaik bal oldalán és bizony nem egyszer kiváltói egy-egy diszkrét mosolynak vagy ajkbiggyesztésnek. Ezen fegyverek gazdái viszont le nem cserélnék őket, és Ők azt tudják is, hogy miért. A háború után gyártott brünni golyósokról van szó, melyek  „Brno Z” üzleti névvel írtak maguknak történelmet.

 2008. július 14. Tovább...   

Fegyverek: A ZP 45 zártestére épített KRUTÝ féle duplagolyós
Fegyverek
A két vagy többcsövű golyós fegyverek gyakorlati előnyeit a vadászoknak felesleges bizonygatni. A gyors ismétlés lehetősége, hogy nem szakítom meg a célzás folyamatát, nagyban emeli ezen fegyverek megbízhatóságát is. Mivel ezek a fegyverek általában jóval elegánsabbak mint az ismétlő társaik az igény irántuk egyre nagyobb.

 2008. július 10. Tovább...   

Fegyverek: LÁTOGATÁS A FEGYVERMESTERNÉL
Fegyverek
A napokban egy nagy álmom vált valóra. Hozzájutottam egy igazi külsőkakasos Lankaster rendszerű vadászfegyverhez. Méghozzá nem is akármilyenhez. A több mint 100 éves „ékszer” egy egyedi gyártmány, Gustáv Tichý műhelyében készült Észak-Morvaországban,  Osztravában.

 2008. június 20. Tovább...   

Fegyverek: .45/70Gov + .45/70Gov + .22 Hornet kaliberű - Krutý golyós drilling
Fegyverek

Az internetes vadászfórumokon gyakori vitatéma az, hogy mivel előnyösebb vadászni - egy ismétlő golyós fegyverrel vagy egy kombinált csövű puskával? Vannak olyan kollégák, akik egy golyós - vagy egy sörétes fegyverrel vadásszák végig az egész életüket. Ezt is lehet – sőt nagyon is tiszteletre méltó életút.

 2008. február 11. Tovább...   · Alapinformációk
· Bérvadászat
· Turizmus
· BemutatkozófilmKattints ide

· Apróhirdetések

· Fegyverjavítás
· Optikai berendezések
· Preparátorok
· Trófeaalátétek
· Vadászatszervezők
· Vadászboltok
· Vadászebek
· Vadászékszerek
· Vadászkések
· Vadásztársaságok

· Kérdezzen
· Jogi esetek

· zorgi:
Véletlenszerűen kiválasztott fénykép-zorgi-

Utolsó képfetöltők:
· bakksandor
· nemethgyorgy
· TEQILA

Jelenleg 43 vendég és 0 regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!


Orszagos Vadaszati Adatbazis

Agricol@

Bockerek Vadasztarsasag Honlapja

Kommunikacio Natura

Vadaszlap

forestpress

Vadasztoplap

elanhunting

horgaszat-vadaszat.ro


Ehhez a blokkhoz jelenleg nincs tartalom.All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.070 másodperc