[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Požovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Magasles: Április 27-én megjelent a MAGASLES májusii száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Megjelent

májusi száma
Tartalmából:


Vadászmozaik


Óriás rókák Angliában

Hatalmas róka elejtéséről adott hírt az MTI március elején. A ragadozó 17,2 kg volt, miközben egy átlagos róka tömege csak 7 kiló körül van. Fényképet is mellékeltek, növelve a valószerűséget.

Halmágyi Takács István: Rossz hírünk a világban
Az egész magyar gazdaság, ezen belül a magyar vadásztatás is „exportorientált”, azaz szüksége van a külföldi vendégvadászoktól származó bevételekre. Ezek nélkül reménytelen helyzetbe kerülne az ágazat. Ugyanakkor a vadásztatásban a potenciális vevőket sokkal jobban befolyásolják a szubjektív szempontok, mint a kereskedelem legtöbb területén. Ezért nagyon fontos, hogy a magyar vadászatnak, vadásztatásnak jó híre legyen a világban. Ez a hír szenvedett most súlyos csorbát.

 2012. április 29. Tovább...   

Magasles: Ma jelenik meg a MAGASLES áprilisi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Megjelent

áprilisi száma
Tartalmából:


Kuriózum

Halmágyi Takács István: Wellness vadászatok

A vadászat szó hallatán a legtöbb embernek marcona, borostás férfiak jutnak az eszükbe, akik sátorban, esetleg egy kevéssé komfortos erdei házban laknak. Idejüket vadűzéssel töltik, napközben köröm közül falatoznak, este tábortűznél vagy legjobb esetben gyalulatlan faasztalon táplálkozva verik el éhüket.


 2012. március 30. Tovább...   

Magasles: Február 29-én jelenik meg a MAGASLES márciusi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Megjelent

márciusi száma
Tartalmából:


Halmágyi Takács István: Francia elegancia
– Verney-Carron vadászfegyverek
Franciaország valahogy kiesik a legtöbb európai vadász látóköréből. Pedig a hatalmas ország csodálatos vadászterületekkel, sajátos, a német--osztrák mintájútól eltérő, izgalmas vadászkultúrával és remek fegyvergyárakkal rendelkezik. 2012. február 26. Tovább...   

Magasles: Ma jelenik meg a MAGASLES februári száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Megjelent

februári száma
Tartalmából:


Wallendums Péter: Kellemest a hasznossal – A varjúfélék vadászataTavasszal és nyár elején hazánk apróvadas területein óriási gondot okoznak a varjúfélék, főként a dolmányos varjú és a szarka, de a szajkó sem szívesen látott vendég, főleg, ha sok van belőle. Ezek a fajok életmódjuknál fogva – a növényi táplálék mellett – jelentős mennyiségű madártojást és fiókát is fogyasztanak. S bár a szajkók leginkább az énekesmadarakra pályáznak, a dolmányos varjak és a szarkák a nyúlfikra, illetőleg a fácán-, valamint fogolycsibékre is komoly veszélyt jelentenek. Vadászatuk – vadgazdálkodási szempontból – éppen tavasszal volna a legszükségesebb, ám a „természetvédők” által kibumlizott idénykorlátozás miatt csak ősztől a tél végéig lehet őket elejteni. De hogyan?


 2012. január 30. Tovább...   

Magasles: November 30-án jelenik meg a MAGASLES decemberi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Nyomdában a

decemberi száma
Tartalmából:


Trófeaszemle Szentpéterföldén * Diana Bál * Vadászati kultúra – határok nélkül * Vadász alkotók kiállítása * Sokszínű rókavadászat * Hétvégi szarvasvadász * A hónap puskája * .243 Winchester mindörökké * Vadászias lőtáv * Kanyarlövés * Aktuális hódhelyzet …..

 2011. november 24. Tovább...   

Magasles: November 2-án jelenik meg a MAGASLES novemberiszáma
Sajtófigyelő

 

 

 

Nyomdában a

novemberi száma
Tartalmából:


A korral jár(na)*Különleges „drótos kos”*Idényrekord*Megalázó!*Novemberben vadászható*Márciusi üzekedés?*Fogamzásgátló – szarvasoknak*II. VARETAL*Postabontás*Lőpor* Feledésre ítélve* Kívánatos kampók* Akikre büszkék lehetünk / Gróf Lázár Kálmán* Jégverés után* A muflongazdálkodás hazai jövőképe* Mi az a hőkamera?* Eszmefuttatás az éjjellátók ürügyén…..

 2011. október 21. Tovább...   

Magasles: Július 29-én jelenik meg a MAGASLES augusztusi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Nyomdában a

októberi száma
Tartalmából:


Vadászmozai * Egylövetűk kedvelőinek * Új angol sörétes puska * Az álcázás kedvéért * Zalai gímek * Októberben vadászható * Kittenberger sajtópályázat * .22-es lőszerújdonság * Gyors és pontos * Vadászati kultúra – határok nélkül

 2011. szeptember 25. Tovább...   

Magasles: Július 29-én jelenik meg a MAGASLES augusztusi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Nyomdában a

augusztusi száma
Tartalmából:


Vadászmozaik * A világ legjobb sörétesei * A trónörökös puskája * Zöld Vadásznap * Finn feketemedve

4. FITASC Kombinált Lövészeti EB


Július 1--3. között az összes szakmai szempontnak és az európai szintű elvárásoknak minden tekintetben megfelelő Sarlóspuszta Koronglőtér volt a helyszíne annak a rangos nemzetközi versenynek, melyre 13 országból 12 csapat és összesen 164 versenyző adta le a nevezését.
 2011. július 23. Tovább...   

Magasles: Május 30-án jelenik meg a MAGASLES júniusi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Nyomdában a

júniusi száma
Tartalmából:


Kettő az egyben * Sikeres bakvadászat * 3 az 1-ben vadásztőr a Gerbertől * Leica újdonságok * Különös jubileum * Gyümölcsöző együttműködés * Júniusban vadászható * Lyukas tusú .22-es * Mannlicher kombi * Érdekes Mannlicher ....

A legek vadásznapja


Két világ- és egy megyei rekord is megdőlt április 30-án Putnokon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vadásznapon. Igaz, nem kapitális agancsokról, szarvakról vagy agyarakról szól a történet, nem is túlzó terítékadatokról, ám mint különlegesség – pláne, hogy mindhárom vadászokhoz köthető – nem maradhat szó nélkül. 2011. május 18. Tovább...   

Magasles: Nyomdában a MAGASLES májusi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Nyomdában a

májusi száma
Tartalmából:


Vadászmozaik / Ingyenes ballisztikai program * Lapua újdonság * John Wayne karabélya * Hiúz Budakeszin * Érdekes kísérlet * Új vadászlőszerek a Remingtontól * Változatok golyós puskára a Blasertől * Duplagolyósok kedvelőinek ...


Erdőn, mezőn / Balogh János: Új utakon – Az őzbakállomány minőségi javításának lehetőségei


Gyakori panasz volt az elmúlt években, milyen gyenge az őzbakállomány, hogy a minőségi romlás leginkább az ország azon részein tapasztalható, amelyeket ez idáig úgy hívtunk a szakzsargonban, hogy őzes területek.
balogh.jpg


 2011. április 23. Tovább...   

Magasles: Március 31-én jelenik meg a MAGASLES áprilisi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Március 31-én jelenik  meg a

áprilisi száma
Tartalmából:


Wallendums Péter: Húsz év szolgálatA hazai vadászati közélet egyik meghatározó szervezete, a Vadászati Kulturális Egyesület az idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A közhasznú egyesület vezetősége az ünnepi év alkalmából nagyszabású rendezvénysorozattal szeretné felhívni a figyelmet az egyetemes és a magyar vadászati kultúra jelentőségére, a hagyományok ápolásának szükségszerűségére, valamint a környezettudatosság és a természetvédelem szempontjainak megfelelő gondolkodásmód fontosságára.
 2011. március 26. Tovább...   

Magasles: Március 1-én jelenik meg a MAGASLES márciusi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Március 1-én jelenik  meg a

márciusi száma
Tartalmából:


Erdőn, mezőn / Wallendums Péter: Idény végi kesergő

Nemzetünket külföldön már régóta a „pesszimista” jelzővel illetik, s lassacskán mi magunk is hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a sorsunk kilátástalan, és ezért sötét jövőképet alkotunk. Általánosítani persze botorság volna, nem minden magyar ilyen borúlátó, de talán mégiscsak van abban valami, hogy ennyire negatívan éljük meg a mindennapok történéseit. Nos, nem vagyunk kivételek ez alól mi, vadászok sem, nálunk sem túl rózsás a helyzet, vadra, vadgazdálkodóra és vadászra egyaránt mondható, hogy a február végén lezáruló 2010/2011-es vadászati év bizony sanyarú időszakot jelentett.
 2011. február 25. Tovább...   

Magasles: Január 31-én jelenik meg a MAGASLES februári száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Január 31-én jelenik  meg a

februári száma
Tartalmából:


Dr. Vadász / Márok Tamás: Mi értelme a szigorú törvényeknek?Ilyenkor, február elején gyakran fölmerül az aggodalom: lőjük-e tél végén a tarvadat? A jogszabály megengedi mind az őzsuta, mind a gím- és dámtehén elejtését, valamint a gidákét és a borjakét is.
 2011. január 27. Tovább...   

Magasles: Október 29-én megjelenik a MAGASLES novemberi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Október 29-én megjelenik

novemberi száma
 
 
 
 
Tartalmából:
 
Vadászmozaik *A világon elsőként... * Képzőművészeti kiállítás nyílt Keszthelyen * Az összefogás jegyében * Olcsó gyakorlási lehetőség * Novemberben vadászható * Vadászok a kastélyban * Kutatók éjszakája * A jó találat érdekében * Bőgés 2010 * Tarvadvadászatról – pro és kontra * Apróvadasból nagyvadas ország lettünk * Megújítva / Volkswagen Touareg * Véleményem a vadgazdálkodásról * A hónap tölténye * Mielőtt golyós vadászfegyvert veszünk …

 2010. október 24. Tovább...   

Magasles: Sok érdekességgel készül a MAGASLES szeptemberi száma
Sajtófigyelő

 

 

 

Augusztus végén 

szeptemberi  száma
 
 
 
 
Tartalmából:
 
Vadászmozaik / Újra szól a Varberger * Vezetőváltás az SCI Közép-Magyarországi Egyesülete élén * Legjobb gyakorolni * .22-es Browning * Halálpontos puska * Norma .22-esek * Szeptemberben vadászható * Alkatrész-utánpótlási problémák USA fegyvereknél * Ilaflon a neve... * Új vadásztölténygyár létesült * Hódító szürkemókusok * Norvégiában megszüntetik a vadveszélyt jelző táblákat? * A hír igaz, de... * Túlszaporodott elefántpopuláció Namíbiában ……..      

 2010. augusztus 15. Tovább...   ˇ Alapinformációk
ˇ Bérvadászat
ˇ Turizmus
ˇ BemutatkozófilmKattints ide

· Apróhirdetések

· Fegyverjavítás
· Optikai berendezések
· Preparátorok
· Trófeaalátétek
· Vadászatszervezők
· Vadászboltok
· Vadászebek
· Vadászékszerek
· Vadászkések
· Vadásztársaságok

· Kérdezzen
· Jogi esetek

· zorgi:
Véletlenszerűen kiválasztott fénykép-zorgi-

Utolsó képfetöltők:
· bakksandor
· nemethgyorgy
· TEQILA

Jelenleg 24 vendég és 0 regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!


Orszagos Vadaszati Adatbazis

Agricol@

Bockerek Vadasztarsasag Honlapja

Kommunikacio Natura

Vadaszlap

forestpress

Vadasztoplap

elanhunting

horgaszat-vadaszat.ro


Július 29.
· Ma jelenik meg a MAGASLES augusztusi száma
Június 27.
· Június 29-én jelenik meg a MAGASLES júliusi száma
Május 29.
· Június 1-én jelenik meg a MAGASLES júniusi száma
április 25.
· Április 30-án jelenik meg a MAGASLES májusi száma
Március 14.
· Március 29-én jelenik meg a MAGASLES áprilisi száma
Február 21.
· Február 27-én jelenik meg a MAGASLES márciusi száma
Január 17.
· január 30-án jelenik meg a MAGASLES februári száma
December 19.
· Megjelent a 2010 janiári MAGASLES
November 15.
· November 25-én jelenik meg a MAGASLES karácsonyi száma
Október 11.
· Október 27-én jelenik meg a MAGASLES novemberi száma
Szeptember 13.
· Szeptember 26-én jelenik meg a MAGASLES októberi száma
Augusztus 16.
· Augusztus 26-án jelenik meg a MAGASLES szeptemberi száma
Július 12.
· Július 24-én jelenik meg a MAGASLES augusztusi száma
Június 15.
· Június 25-én jelenik meg a MAGASLES júliusi száma
Május 12.
· Május 26-án jelenik meg a MAGASLES júniusi száma
április 10.
· Április 23-án jelenik meg a MAGASLES májusi száma
Március 13.
· Március 25-én jelenik meg a MAGASLES áprilisi száma
Február 11.
· Február 25-én jelenik meg a MAGASLES 2009-es év márciusi száma
Január 15.
· Január 27-én jelenik meg a MAGASLES 2009-es év februári száma
December 11.
· December 23-án jelenik meg a MAGASLES 2009-es év januári száma

Korábbi hírekAll logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest Š 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.094 másodperc