[ Belépés ] [ Admin belépés ]     foldgomb  magyarul  szlovakul  

· Főoldal
· Belépés
· Cikkek archívuma
· Fotóalbum
· Keresés
· Letöltések
· Témák

· Magasles
· Nimród Vadászújság
· Nimród Safari
· Vadászlap
· Poľovníctvo a rybárstvo
· Hubertlov
· Halali

· Ragadozómadaraink
· RPS hírek

 Új az archívumban:
· 2003/06

 A teljes archívum...

 Új az archívumban:
· 1927/08

 A teljes archívum...

· Fórum
· Chat
· Vendégkönyv
· Levél a szerkesztőnek
· Szerkesztőség

· Szervezeti felépítés
· Alapszabályzat
· Vadászati előírások
· Oktatás
· Trófeaszemlék

· Bírálóbizottság
· Szlovák ranglista
· Nemzetközi ranglista
· Éremhatárok
· Bírálólapok

· Kontinentális vizslák
· Angol vizslák
· Retrieverek
· Spánielek
· Vérebek
· Kopók
· Tacskók
· Terrierek
· Agarak
· Egyebek

Vadászati Információs Adatbázis: Aktuális hírek

Keresés a rovat híreiben:   
[ Főoldal | Rovatok ]

Folyamatosan növekszik a nagyragadozók száma Szlovákiában I.
Aktuális hírek

 

A nagyragadozók száma Szlovákiában folyamatosan növekszik. A mezőgazdasági szaktárca a jövőben elkerülhetetlennek tartja a regulációjukat.Az Agrárágazat ezt a megállapítást az erdőgazdálkodás 2016-os évi eredményeiről készített beszámolójában az ún. „Zöld jelentésben“ tette, melyet nem rég adott közre véleményezésre.
„ Úgy a túlszaporodott medve, mint a farkas alapos állományszabályozást követel. Az állományuk apasztását nem csak az általuk okozott károk indokolják, hanem a viszonylag kis területekre szorult állománysűrűségük és nem utolsó sorban az emberrel szembeni viselkedésükben fellépő negatív változások.”
Az erdészek becslése szerint 2016 márciusában Szlovákiában 2235 medve élt. Ebből a vadászok elejtettek 18 medvét és további 16 medve elhullott. A farkasok becsült száma a tavalyi év tavaszán 2540 egyed volt. A vadászok 47 farkast vadászaton ejtettek el és további 6 farkas a természetes elhullás áldozata lett

 2017. július 24. Tovább...   

Folyamatosan növekszik a nagyragadozók száma Szlovákiában II.
Aktuális hírek


Mennyi farkas és mennyi medve él Szlovákiában? Az egyes szakminisztériumok információi nagyon eltérőek........           

2000 farkassal több vagy kevesebb?     Szlovákia Környezetvédelmi Minisztériuma az Agrárágazat „Zöld jelentésére” reagálva elutasítja az ott nyilvánosságra hozott medvék (2235 db) és farkasok (2540 db) Szlovákiában élő számát. Az Enviro ágazat jelentései szerint a medvék számát 1255 egyedre és a farkas jelenlétét 300 – 600 darabra becsüli. A környezetvédelem felhívja a figyelmet egy komplex nagyragadozó monitoring hiányára, amely alapján feltérképezhető lehetne a medvék és farkasok valós száma. A monitorink és az ebből kiszűrhető kutatási eredmények hiánya csak szubjektív véleményeket szül, és nem teszi lehetővé egységes védelmi és menedzselési irányelvek lefektetését a két szakterület számára.

 2017. július 24. Tovább...   

A HÓD
Aktuális hírek


Valamikor őshonos volt egész Európában és Ázsia nagy részén. A 19. században számuk annyira megfogyatkozott , hogy csak Franciaországban, Németországban és Norvégiában maradt belőlük pár, egymástól elszigetelt populáció. A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet magyar és osztrák részlege „áldott” mások szerint „elátkozot” tevékenységének köszönhetően a 20. század utolsó évtizedében indult el a hód újkori terjeszkedése, ami a nagyobb folyóink vonalát követte és követi napjainkig.

 2017. február 14. Tovább...   

Valamikor irtották, most szaporodik
Aktuális hírek


Irtották, most

szaporodik


Áttekintve (Cseh)Szlovákia vadászati történelmét, a farkasok mindig is köztünk éltek. Voltak olyan idők, amikor elég kiterjedt volt az állományuk, aztán jöttek a múlt század 50-es, 60-as és 70-es évei, amikor a farkast tűzzel-vassal irtották és tekintélyes lődíjat is fizettek utánuk.Még az odújukból kiszedett vak farkaskölyökért is az akkori havi átlagfizetésnek több mint dupláját fizette az állam. Nem véletlen az, hogy a farkasok irtóznak az embertől, noha soha nem támadnak emberre, és kiváló
érzékszerveiknek köszönhetően az ember–farkas találkozások a legritkább esetek közé tartoznak.

 2017. február 10. Tovább...   

SZLOVÁK-MAGYAR MEGÉRTÉSI GYERMEK VADÁSZNAP
Aktuális hírek


 2016. május 14.   

A RENDŐRSÉG TERMOVÍZIÓS KAMERÁK SEGÍTSÉGÉVEL KERESI A KALANDORT
Aktuális hírek
AZ ERDŐBE MENT MEDVÉKET FILMEZNI  ÉS NEM TÉRT HAZA
7 napja nem adott magáról életjelet
A 61 éves Karol KUBICA  7 napja nem adott magáról életjelet. Medvéket ment filmezni és nem tért haza. A rendőrség önkéntesek csapatával karöltve a Murányi Fennsík  (Muráňska planina) nehezen megközelíthető helyein keresi az eltűntet. Kubica imádja a természetet és minden eddigi idejét a vad megfigyelésével és filmezésével töltötte. Élettársa már megszokta, hogy több napon át nem tér haza az erdőről, de idáig legalább egy-egy sms erejéig még mindig adott magáról hírt . Múlt vasárnap távozott és csak kevés élelmet,  egy hálózsákot és a videokameráját vitte magával meghagyva, hogy hétfőn hazatér. Azóta senki nem látta Őt. 

 2011. október 23. Tovább...   

Megújult a BNV: már vadászat is szerepel a kínálatban
Aktuális hírekEgész napos családi programot ígér október 19-23. között a BNV, ahol a vásári kínálatban idén már a vadászat is helyet kap.

A Kölyökparádé – amely a BNV utolsó három napján, október 21-23. között csatlakozik a rendezvényhez – igazi gyerekparadicsommá varázsolja a Hungexpo Budapesti Vásárközpontot.

 2011. október 21. Tovább...   

ANDRÁSSYAK VADÁSZTERÜLETEIRŐL címmel kiállítás nyílt
Aktuális hírek

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a SZNM – Betléri Múzeum közös szervezésében tegnap a pozsonyi Brämer kúriában 16.00 órától megnyílt  az Andrássyak vadászterületeiről címmel megrendezett kiállítás.
A korabeli vadászteríték mellett bemutatásra kerülnek vadásztrófeák és a családi fotódokumentáció is.
A tárlat 2012. január 8-ig látogatható, kedd kivételével naponta  10.00 – 17.00 között. 2011. szeptember 30. Tovább...   

Önkéntes katonai szolgálatot vállalt egy medve
Aktuális hírekEgy Poprád melletti szigorúan őrzött katonai objektum precízen megépített kerítését beszakította egy vihar által kidöntött fenyőfa. Ezt használta ki a medve, aki a szemtanú őrök beszámolója szerint előzőleg már többször is mutatkozott a kerítés túloldalán és nagyon is érdeklődött az objektum iránt.

 2010. június 1. Tovább...   

A KATONAI ERDÉSZETEK VEZÉRIGAZGATÓJA LELŐTTE A BEOSZTOTJÁT
Aktuális hírek


Fegyverpróba közben a Katonai Erdészetek á.v. vezérigazgatója lelőtte barátját, aki mint beosztott erdész szolgált az igazgató keze alatt.

LEŠŤ. Štefan Drozd a Katoniai Erdészetek vezérigazgatója ma a reggeli órákban a lešti katonai gyakorlótéren véletlenül agyonlőtte barátját az 59 éves Michal B. Az erdész tragikus halálát a hadügyminisztérium nevében Vladimír Gemela  a hadügyminiszter szóvivője is igazolta.

 2009. augusztus 2. Tovább...   

NÉZZÜK WEBKAMERÁN ! Vörös vércse (Falco tinnunculus)
Aktuális hírek


A Magyar Természettudományi Múzeum Ludovika téri épülete körül tavasszal feltűnt egy vörös vércse pár. A fészküket a belső udvar egyik bedeszkázott ablakának párkányára rakták…..most már a kikelt fiókákban gyönyörködhetünk.

Az a tény, hogy a  múzeum honlapjának (www.mttm.hu) főoldalán – ’TV, egyenes adásban’ - megjelenhetett a négy vércsefióka, egy igazi csapat-munka eredménye. 

Több napon keresztül kísértük figyelemmel a tojások „állagváltozását”, a fiókák fejlődését és a szülők mozgását, majd ezek után, egy előre megtervezett akció keretében szereltük fel a kamerát, úgy, hogy a fiókákat véletlenül se zavarjuk meg.
Hasznos lett volna tudományos szempontból a madarak meggyűrűzése (’megpatkolása’), azonban ez messzemenően felboríthatta volna a madarak életét: az öregek esetleg még ott is hagyhatták volna a fiókákat !   Ezt semmiféleképpen sem kockáztathattuk meg !

 2009. június 7. Tovább...   

„VADÁSZBALESET“ A MEGASLESEN
Aktuális hírek

Büntetőeljárás indult egy lengyel házaspár ellen, mert tévedésből megerőszakoltak egy vadászt. Amint az a tn.cz szerver információjából kiderül, a házaspár az interneten megismerkedett egy sexre vágyó férfival, akivel találkozót szerveztek egy a Varsóhoz közeli erdőben.

 2008. szeptember 11. Tovább...   

EGY KILENC ÉVES FIÚT MEGHARAPOTT A HÓD
Aktuális hírek
A szlovákiai Majer település közelében egy 9 éves fiút megtámadott és megharapott egy hód. A zoológusokat sokkolta az eset, mert ehhez hasonló támadással még soha nem találkoztak.


 2008. június 11. Tovább...   

„Ember a medvének farkasa”
Aktuális hírekA Tátrában a turisták megköveztek egy fiatal medvét


Nehéz magyarázatot találni annak a három turistának a tettére, akik kegyetlen körülmények között megöltek egy medvét a Magas-Tátrában. A másfél éves fiatal medve anyja védelme nélkül bolyonghatott a Tátrában, mikor találkozott három turistával.

 2008. január 15. Tovább...   

KITAKARÍTOTTÁK A KIS-DUNÁT
Aktuális hírek
Június 23-án kora reggeli órákban több csoportban találkoztak Jókán a  vadászok, természetbarátok és azok a „civil” önkéntesek akik szívükön viselik a Kis-Duna sorsát.

 2007. július 5. Tovább...   · Alapinformációk
· Bérvadászat
· Turizmus
· BemutatkozófilmKattints ide

· Apróhirdetések

· Fegyverjavítás
· Optikai berendezések
· Preparátorok
· Trófeaalátétek
· Vadászatszervezők
· Vadászboltok
· Vadászebek
· Vadászékszerek
· Vadászkések
· Vadásztársaságok

· Kérdezzen
· Jogi esetek

· Koppany:
Véletlenszerűen kiválasztott fénykép-Koppany-

Utolsó képfetöltők:
· bakksandor
· nemethgyorgy
· TEQILA

Jelenleg 59 vendég és 0 regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!


Orszagos Vadaszati Adatbazis

Agricol@

Bockerek Vadasztarsasag Honlapja

Kommunikacio Natura

Vadaszlap

forestpress

Vadasztoplap

elanhunting

horgaszat-vadaszat.ro


április 22.
· Rendkívül erős bakot ejtettek el Magyaroroszágon
Március 11.
· FEHÉR DÁMBIKÁT FIGYELTEK MEG NOVÁKYBAN
· A TÁTRAI MEDVÉK MÁR FELÉBREDTEK, MÁSHOL NEM IS ALUDTAK
Március 09.
· ALBÍNÓ ŐZ AZ IPOLYSZAKÁLLOSI HATÁRBAN
Január 17.
· Leégett a vadászati szakiskola kollégiuma
Január 05.
· A MEDVÉK MÉG MINDIG AKTÍVAK
Január 02.
· KERESIK AZ ELEJTŐT
Szeptember 20.
· FARKASTÁMADÁS ÁRVÁN (ORAVA)
Augusztus 25.
· MAGÁHOZ TÉRT A MEDVETÁMADÁS ÁLDOZATA
Augusztus 21.
· A MARKÍZA televízió beszámolója a tegnapi medvetámadásról
· NAGYON SÚLYOS MEDVETÁMADÁS EGY 64 ÉVES FÉRFI ELLEN
Augusztus 13.
· ÉLET-HALÁL HARC
Augusztus 11.
· NINCS BIZTONSÁGBAN A BECSES HEGYI MORMOTA A MAGAS TÁTRÁBAN
Június 14.
· VADDISZNÓT ÜTTÖTT EL EGY ŠKODA
Május 30.
· Vadorzót töltényéről
Május 20.
· AZ ŐT BEUGRANI KÉSZÜLŐ VADÁSZOKAT UGRASZTOTTA MEG A DÜRGŐ SIKETFAJD
· MEDVÉT GÁZOLT EGY AUTÓS
Május 03.
· PÓRUL JÁRT MEDVE
április 24.
· RENDŐRSÉGI HÍREK: Az egy éves fegyveramnesztia alatt 3469 fegyvert szolgáltattak be
Március 21.
· A farkasfalka a faluban is üldözte szarvastehenet

Korábbi hírekAll logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me.
You can syndicate our news using the file ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.089 másodperc